Már az első félidőben eldőlt, megszerezte első bajnoki győzelmét az Újpest

Vágólapra másolva!
2024.08.11. 19:58
Négy gólt szereztek az újpestiek (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 3. fordulójában az Újpest hazai pályán fogadta a Fehérvárt. Ljujics találata nyitotta a gólok sorát, az első félidő végén már hárommal vezettek a hazaiak. A második félidőben mindkét csapat egy-egy gólt szerzett, kialakítva a 4–1-es végeredményt.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
ÚJPEST FC–FEHÉRVÁR FC 4–1 (3–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző. Vezette: Berke Balázs (Georgiou Theodoros, Bornemissza Norbert)
Gólszerző: Ljujics (24.), Brodic (42.), J. Nunes (45+2.), Tajti M. (53.), ill. Kovács P. (90.)

CSAKNEM FÉL ÉV ALATT nagyot fordult a világ Újpesten. A lila-fehér együttes március 3-án Tajti Mátyás és Peter Ambrose góljával 2–0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban a Fehérvár ellen, a hazaiak akkori kezdőcsapatából azonban vasárnap csak két futballista, Matija Ljujics és Tamás Krisztián volt ott a hazaiak kezdő tizenegyében. Ennél azonban sokkal fontosabb változás, hogy március végén hivatalosan is a Mol-csoport lett az Újpest tulajdonosa, és Fehérvárról Bese Barnabás, Gergényi Bence, kis koppenhágai kerülővel Mamadou Karamoko, valamint Bartosz Grzelak vezetőedző is a Megyeri útra igazolt. A svéd szakvezető helyét pedig az Újpesttel játékosként 1998-ban bajnoki címet nyerő Pető Tamás vette át a fehérvári kispadon.

A mérkőzés előtt a stadion szpíkere köszöntötte a klub párizsi olimpiai érmeseit, Tótka Sándort, Márton Vivianát és a vasárnap délelőtt a magyar küldöttség utolsó aranyérmét nyerő Gulyás Michelle-t. Az egyelőre kérdés, hogy az Újpest labdarúgócsapata legközelebb mikor ünnepelhet bajnoki aranyat, mindenesetre az ötkarikás dobogósokat tűzijátékkal köszöntő drukkerek nem panaszkodhattak az első negyvenöt percben látottakra. Az első lehetőségre negyedórát kellett várni, de Matija Ljujics éles szögből leadott lövését könnyedén védte Tóth Balázs. Néhány perccel később viszont már nem hibázott a szerb középpályás, és megszerezte szezonbeli harmadik gólját. A harmincéves futballista sorozatban a harmadik mérkőzésén talált, be, és ha így folytatja, még a gólkirályi címre is esélyes lehet. Az viszont biztos, hogy ő az élvonal egyik legjobb formában lévő játékosa. Persze Marco Rossi szövetségi kapitány nyilván nem miatta látogatott ki a Megyeri útra.

 

Először vezetett ebben az évadban az Újpest, hátul viszont bizonytalan volt a gárda. A lila-fehérek több labdát is eladtak a saját térfelükön az első félidőben, az egyik leghajmeresztőbb eset az volt, amikor Fran Brodic odafejelte a labdát Nejc Gradisar elé, a szlovén csatár azonban elpuskázta a lehetőséget. Mondjuk a nyáron igazolt Brodicnak nem is a védekezés a feladata. És mentségére szóljon, hogy az ellenfél kapuja előtt nem is rontott, igaz, nem volt nehéz dolga, egy sakk-mattra kijátszott akció után szerezte meg az első újpesti gólját. Pár perc volt hátra a félidőből, de sorra jöttek az újabb hazai helyzetek, a vendégek pedig nem bírták ki a nyomást, és Joao Nunes gólja után már Riccardo Piscitelli kapus is átszaladt a tábor elé ünnepelni.

A vendégeket irányító Pető Tamás is érezte, hogy baj van, és hármat cserélt a szünetben, ám ez sem segített a Fehérváron. Alig néhány perc telt el a második félidőből, és már négygólos volt a különbség. Benne volt a pakliban, hogy a Diósgyőr elleni májusi 7–0 után újra kiütéssel győznek a lila-fehérek a Szusza Ferenc Stadionban. Húsz perccel a vége előtt húzódás miatt le kellett cserélni Matija Ljujicsot, de a játékkedvére jellemző, hogy még bicegve is elvállalt egy lövést huszonöt méterről. A végére azért Piscitellinek is akadt védenivalója, és bár sokáig állta a sarat, végül ezt a találkozót sem úszta meg kapott gól nélkül. Kiütés nem lett, de összességében simán és megérdemelten nyert az Újpest, ugyanakkor az is tény, hogy sokkal könnyebb dolga volt, mint a Puskás Akadémia és a Paks ellen.

A Fehérvár 2021 januárja óta nyeretlen az Újpest vendégeként, a hazaiak pedig nemcsak megszerezték az idénybeli első győzelmüket, de magabiztos sikerrel hangoltak a Ferencváros elleni derbire. 4–1

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható!

AZ NB I ÁLLÁSAMGyDVL–KGk 
1. MTK Budapest336–1+5 
2. Ferencvárosi TC223–0+3 
3. Puskás Akadémia224–2+2 
4. Debreceni VSC2114–1+3 
5. Paksi FC31115–6–1 
6. Fehérvár FC31114–5–1 
7. Újpest FC3126–5+1 
8. Zalaegerszegi TE3124–4
9. Nyíregyháza Spartacus2112–4–2 
10. Kecskeméti TE3211–2–1 
11. Diósgyőri VTK3123–7–4 
12. ETO FC Győr332–7–5 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik