A Kecskemét bejelentette a spanyol labdarúgó szerződtetését

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 14:32
Tófol Montiel (Fotó: Kecskeméti TE)
A napokban többször beszámoltunk arról, hogy Tófol Montiel csatlakozott a Kecskeméti TE edzéseihez; nos, az NB I-es labdarúgócsapat kedd kora délután bejelentette, hogy szerződtette a spanyol támadót.

„Úgy érzem, megfelelő helyre kerültem a további fejlődésem érdekében, elismerően beszélt mindenki nekem a magyar bajnokságról, mindent bele akarok adni. Hihetetlenül motivált és elszánt vagyok, és hiszem, hogy tudásommal, erősségeimmel segíteni tudom a csapatot abban, hogy jól szerepeljünk. Az első napomtól kezdve nagyon befogadó volt mindenki, a stáb és a játékosok is nagyon barátságosan fogadtak” – idézi a klubhonlap Tófol Montielt.

A 24 éves szélső támadó mallorcai születésű, pályafutását a helyi klubban kezdte, majd a Fiorentina igazolta le még utánpótlás-játékosként. Később háromszor pályára lépett a Serie A-ban, kétszer az Olasz Kupában; a Fiorentina többször is kölcsönadta (Siena, Setúbal, Atlético Baleares), legutóbb a spanyol Alzira játékosa volt, szerződése nyáron lejárt.

Bár klubfilozófiánk nem változott, és továbbra is a magyar játékosok megszerzését helyezzük előtérbe, törekvéseink a támadószekció további erősítését tekintve ilyen formában nem jártak sikerrel, így fel kellett mérnünk a külföldi játékosok piacát is. Tófol Montiel hozzáállásával, személyiségével és teljesítményével meggyőzött minket arról, hogy helye van köztünk – olvasható a klubhonlapon.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Berki Marcell (Fehérvár FC), Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Kotula Máté (Kolorcity Kazincbarcika, szabadon igazolhatóként), Kovács Barnabás (Zalaegerszegi TE FC), Tófol Montiel (Cristóbal Montiel Rodríguez, spanyol, UD Alzira – Spanyolország, szabadon igazolhatóként) Papp Milán (Kolorcity Kazincbarcika), Pálfi Kristóf (Dorog), Rjaskó Mihály (ukrán-magyar, Nyíregyháza Spartacus, szabadon igazolhatóként), Vattay Márton (Putnok FC) 
Kölcsönbe érkezők: Katona Bálint (Ferencvárosi TC)
Kölcsönből visszatért: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: –
Távozók: Bodor Zoltán (Siófok), Fadgyas Tamás (Kolorcity Kazincbarcika), Grünvald Attila (Tiszakécske, kölcsön után végleg), Helmich Pál (magyar-német, Újpest FC), Kiss Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg), Matheus Izidorio Leoni (brazil-olasz, Nyíregyháza Spartacus), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)
Kölcsönbe távozók: Derekas Zoltán (Opus Tigáz Tatabánya)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország, onnan Újpest FC), Iyinbor Patrick (Ferencváros, onnan Vasas FC), Nagy Olivér (Ferencváros, onnan Soroksár, kölcsönbe), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik