„A döntetlen a maximum, amit ma megérdemeltünk” – Pascal Jansen az FTC győri döntetlenje után

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.10.27. 21:32
A Ferencváros nem tudott három pontot szerezni a Győr vendégeként (Fotó: Török Attila)
Mint arról korábban már hírt adtunk, a Ferencváros 1–1-es döntetlenre végzett az ETO FC Győr otthonában a labdarúgó NB I 11. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A találkozót követően a két csapat vezetőedzője, Borbély Balázs és Pascal Jansen értékelte a látottakat.

BORBÉLY Balázs, az ETO FC Győr vezetőedzője

– Feltartóztatták a második bajnokiján pontokat hullajtó Ferencvárost!     
– Nagyon jó hangulatú meccset láthattunk. Az első félidőben látszott a minőségbéli különbség a két csapat között, félénken futballoztunk, de a védelem rendben volt, egy helyzetet engedtünk kialakítani az FTC-nek. A játékrész végén szerencsés góllal szereztünk vezetést, a szünetben mondtam is a játékosoknak, hogy több kell ennél. A fordulás után labdabiztosabbak lettünk, megnyugodtunk, nagy helyzeteket azonban nem tudtunk kialakítani. Volt olyan periódus, hogy megnyerhettük volna a meccset, és olyan is, amikor a Ferencváros volt fölényben. Elégedett vagyok a végeredménnyel.

– Mennyire volt benne a levegőben, hogy egyenlít az FTC, voltak-e intő jelek?     
– Ilyen kaliberű játékosok ellen, mint Varga Barnabás, Mohammed Abu Fani és Adama Traoré, minden szabad- és szögletrúgás veszélyes, nem lehet tudni, kit fut le az ellenfelünk, mint például a gólnál. Az összes akciónál rendkívül kellett figyelnünk, mert ilyen kaliberű ellenfél játékában bármikor benne van a gól.

– Hat bajnoki óta nem találtak legyőzőre: ez mit jelez az edző számára?     
– Megbecsüljük, hogy nem szakadt meg a sorozatunk, de tudjuk, milyen nehéz felfelé menni, lefelé pedig milyen könnyen lehet zuhanni. Mindent megteszünk, hogy sokáig elnyújtsuk a sorozatot.

Pascal JANSEN, a Ferencváros vezetőedzője

– A hármas csere annak szólt, hogy elégedetlen volt a támadójátékkal?     
– Félmunkát végeztünk, az első félidőben rendkívül pontatlanok voltunk, nem volt meg a játékunk ritmusa, hogy feltörjük a rendezett védelmet. A félidő végén kapott gól nem volt igazi helyzet, helyre akartuk tenni a produkciót. Azért cseréltünk hármat, hogy több agresszivitást vigyünk a játékba. A húzás kifizetődött, megváltozott a játék képe, egyenlítettünk, mentünk előre, ám balszerencsések voltunk a tizenegyeshelyzettel, majd Kristoffer Zachariassen nagy lehetőségénél is, azonban a döntetlen a legtöbb, amit ezen a meccsen megérdemeltünk.

– A támadójáték azért is volt pontatlan, mert nem összeszokottak az elöl játszók?     
– A játékosok szerepeltek már hasonló felállásban és posztokon, Kady jó formában van, és azt is tudjuk, Matheus Saldanha mire képes, ám a támadósortól nem azt kaptam, amit látni akartam, a pontatlan passzainkkal önbizalmat adtunk az ellenfélnek ahelyett, hogy mi játszottunk volna fölényben.

– Beszélt Zachariassennel a mérkőzés után?     
– Természetesen, hiszen tudom, mi járhat a fejében. Azt hitte, kiharcolja a tizenegyest, majd neki volt a legnagyobb esélye eldönteni a találkozót, de nem jött össze. A mérkőzés után megöleltem és azt mondtam neki, jön a következő meccs, ez benne van a futballban – ami vele történt, beleillett a látottak képébe.

NB I
11. FORDULÓ
ETO FC Győr–Ferencvárosi TC 1–1 (1–0)
Győr, ETO Stadion. Vezette: Erdős József
Gólszerző: Ouro (45.), ill. A. Traoré (66.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELÉRNI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik