NB I: MTK–Kecskemét

Vágólapra másolva!
2024.10.05. 16:50
Horváth Dávid (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában az MTK a Kecskemétet fogadja – élőben az NSO-n!

 

NB I 
9. FORDULÓ
MTK Budapest–Kecskeméti TE 2–1 (Kosznovszky 18., Molnár R. 22., ill. Lukács 13.) – élőben az NSO-n! 
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. V: Káprály

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

♦ A KTE első élvonalbeli időszakában – 2008 és 2015 között – lejátszott 12 meccsük után még teljesen kiegyenlített volt a mérleg, hiszen mindhárom eredménytípus 4-szer fordult elő. Az előző bajnokságban viszont a kék-fehérek már nem kaptak ki a kecskemétiektől (2 siker, 1 iksz), így összesítésben most ezzel a két győzelemmel állnak jobban (6 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség).

♦ Hármas bajnoki vereségszériáját szakította meg debreceni győzelmével az MTK (3–2), és még nem ikszelt az ősszel (4 diadal, 3 fiaskó).

♦ Sorozatban negyedik bajnokiját bukta el legutóbb a KTE a Nyíregyháza ellen (otthon 0–2), és ezzel visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Szabó István együttese tavaly szeptember-októberben is zsinórban 4 NB I-es meccset vesztett el, majd a Paks elleni hazai 1–1-gyel vetett véget a negatív szériájának. Sereghajtó pedig legutóbb 2010 őszén, a 3. forduló után, Urbányi Istvánnal a kispadon volt a lila-fehér együttes az élvonalban.

♦ Az MTK a legkevesebb hazai mérkőzést játszotta eddig az NB I-es csapatok közül, csupán kettőt, és a mérlege 50 százalékos: 3–0-ra verte a Nyíregyházát, majd 3–1-re kikapott a címvédő FTC-től.

♦ A KTE mind a 3 őszi idegenbeli bajnokiját elbukta – igaz, rendre csak 1 góllal – és a vendégtabellán is utolsó. Házon kívül az egyetlen gólját Lukács Dániel hozta össze legutóbb Zalaegerszegen. 

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik