NB I: ZTE–Újpest

Vágólapra másolva!
2024.10.06. 15:16
Az első félidőben két gólt lőtt az Újpest Zalaegerszegen (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Zalaegerszeg az Újpestet fogadja – élőben az NSO-n!

 

NB I 
9. FORDULÓ
Zalaegerszegi TE FC–Újpest FC 0–2 (0–2) – élőben az NSO-n!
Zalaegerszeg, ZTE Aréna. V.: Bognár Tamás
Gólszerző: Brodic (7.), Ljujics (17. – 11-esből)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


♦ Ez lesz a 92. összecsapásuk a legfelső osztályban, eddig a ZTE 22-szer, az Újpest 48-szor diadalmaskodott, a döntetlenek száma 21.

♦ Az előző bajnokságban 4–4 pontot gyűjtött egymás ellen a két csapat, legutóbb májusban úgy nyert 5–1-re a zalai együttes, hogy a lila-fehérektől Aboubakar Keitát az 59. percben kiállították, Yohan Croizet pedig kétszer is betalált korábbi csapatának. Ez az egerszegiek legfölényesebb győzelme ebben a párosításban.

♦ Zalaegerszegen elég szoros a párharcuk: 15-ször győztek a hazaiak, 15-ször ikszeltek, míg az újpesti sikerek száma 13. A gólok számát tekintve viszont egy hajszállal a fővárosiak állnak jobban (63–64).

♦ A lila-fehérek az előző másfél évtizedben halványan teljesítettek a ZTE vendégeként, hiszen 11 bajnokijukból csak egyet nyertek meg: 2009 szeptemberében 4–1-re. Azóta 5 egerszegi győzelem és 2 remi született a zalai vármegyeszékhelyen. Legutóbb, tavaly decemberben úgy játszottak 1–1-et, hogy a hazaiak Medgyes Sinan révén a 86. percben egalizáltak.

♦ Az előző 4 bajnokijából csak egyet tudott megnyerni a ZTE, így mindössze két pont az előnye a kieső helyen állókkal szemben. A zalaiak a góljaik majdnem felét, 9-ből 4-et, a 61. és a 75. perc között szerezték, viszont a hajrában még egyet sem. 

♦ Hiába játszotta az előző két bajnokiját odahaza az Újpest, a DVTK, majd az ETO ellen is csak gól nélküli döntetlenre volt képes. Ezt megelőzően legutóbb több mint 6 éve, 2018 márciusában játszott egymás után két 0–0-t (akkor Pakson, majd otthon az FTC ellen).

♦ A Zalaegerszeg elsősorban otthon erős, a 7 pontjából 6-ot hazai pályán gyűjtött be, de mindig kapott gólt, a mérlege pedig 2 diadal, 1 vereség. 

♦ A lila-fehérek legutóbb idegenben 3–1-re nyertek Kecskeméten, ezzel lezárták az 5 meccses házon kívüli vereségsorozatukat. Előtte március végén Pakson tudtak győzni (2–1).


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik