Ötvenéves a mindenhol bajnok Madar Csaba

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 07:30
Madar Csaba ötvenéves (Fotó: Kovács Péter)
Bár pontos kimutatást aligha találunk, megkockáztatjuk, az 50. életévét ma betöltő Madar Csaba Guinness-rekordok könyvébe illő pályafutást tudhat maga mögött. A DVSC klublegendája az NB I-től a megyei harmadik vonalig minden szinten szerepelt aranyérmes csapatban.

Hat osztályban összesen 13 bajnoki címet szerzett – ötször az NB I-ben, kétszer az NB II-ben, egyszer az NB III-ban, kétszer a megyei első osztályban, egyszer a megye kettőben és kétszer a megyei harmadik osztályban volt tagja aranyérmes együttesnek. Nyert Magyar Kupát és Szuperkupát is, ott volt az atlantai olimpián, amelyen a magyar csapat három góljából kettőt ő szerzett, és háromszor szerepelt a felnőttválogatottban. Madar Csaba − vagy ahogyan a sportág berkeiben szólítják: Csipa − október 8-án lett ötvenéves, és még mindig aktív játékos, a Hajdú-Bihar vármegyei II. osztályban szereplő Bestrong SC II alapembere.

„Sokszor kérdezik, miért játszom még  – mondta lapunk érdeklődésére. – Mert szeretek focizni. S hogy meddig játszom még? Ameddig örömöt szerez a futball. A nagypályás játék mellett ott van a városi bajnokság, amelyben a régi csapatársakkal az öregfiúk között indulunk.”

Nem csodálkoznánk, ha a kerek évfordulóra kapott ajándékok között lenne NFL-lel kapcsolatos relikvia, hiszen Madar Csaba barátaival – például a szintén Sárrétudvariból származó régi harcostárs Dombi Tiborral – többször is járt az Egyesült Államokban, s a túrákon számos NFL-mérkőzést is megnézett. Madar Csaba pedig tökéletes útitárs, mert sohasem fogyaszt alkoholt, s mindig vállalja a sofőr szerepét.

„Fiatalabb koromban sokszor mondták: ha nem iszol, nem lesz belőled focista! Ezt talán sikerült megcáfolnom.”

A debreceni „nagy generáció” tagjai közül a legtöbben kipróbálták magukat külföldön, Madar Csaba „csak” Budapestig jutott, 22 évesen szerződött az akkor elitcsapatnak számító MTK-hoz. Lett volna lehetősége légiósnak állni, de amikor befutott egy csábító ajánlat, éppen megszületett Máté fia, így inkább szerződést hosszabbított az MTK-val.

Amikor az MTK-hoz szerződtem, az eszemre hallgattam, amikor hazaigazoltam, a szívemre” − mondta egy korábbi interjújában.

„Így, ötvenévesen is azt mondom, mind a kettő jó döntés volt” –  tette most hozzá az ötvenesek bölcsességével.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik