Marquinhos még nem merte elmondani fiának, hogy Moszkvába igazolt

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.08.03. 19:45
Marquinhos Moszkvában folytatja – őszintén beszélt a váltásról (Fotó: Koncz Márton)
Moszkvában értük utol a Szpartak Moszkvához igazoló brazil Marquinhost, aki 2022 februárja után intett búcsút a Ferencvárosnak. A támadó elmondta, mi lebegett a szeme előtt a klubváltás előtt, de vajon mit ígért a ferencvárosi szurkolóknak?!

 

– Jó ideje húzódott az ügye, hol közelebb, hol távolabb állt a két klub a megegyezéstől, végül szombaton a Ferencváros és a Szpartak Moszkva is bejelentette a klubváltását. Milyen érzések kavarognak most önben?
Ahogy néhány nappal ezelőtt mondtam, az életben vannak nehéz döntések, hát ez különösen az volt – felelte lapunknak adott interjújában a 24 éves brazil Marquinhos, aki a bolgár Botev Plovdivtól 2022 februárjában érkezett a Ferencvároshoz. – Sosem tagadtam, mennyire fontos számomra a Ferencváros, mit jelent számomra ez a klub. De most mennem kellett…

– Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott?
Olyan lehetőség volt ez számomra, amit alaposan fontolóra kellett vennem. Akadt néhány álmatlan éjszakám, hiszen nem csak én, a családom is megszerette a Ferencvárost, Budapestet. A kisfiam a magyar fővárosban született, kis túlzással születése óta minden hazai Fradi-meccsen kint volt, kívülről fújja a Fradi-indulót, az összes szurkolói nótát, a zöld-fehér mezét pedig mindig élére hajtva teszi be a fiókjába.

– A családja még Budapesten van? Vagy ők is utaztak önnel Moszkvába?
Ők egyelőre Brazíliában vannak, onnan már egyenesen ide, Moszkvába jönnek utánam. A kisfiamnak még el sem mertem mondani, hogy mostantól nem a Fradiban futballozom.

– Ezt komolyan mondja?!
Komolyan. Nem tudtam, telefonban hogyan magyarázzam el neki, hogy költözünk… Még nincs hároméves, nehezen értené meg, miért tettem.

– A pénzért, nemde?!
Nézze. Számomra a családom a legfontosabb! A szüleim úgy neveltek, a szeretteinknél nincsen fontosabb az életben. Márpedig ezt a neveltetést nem csak szavakkal szívhattam magamba, a szüleim a lehetőségeikhez képest mindent megadtak nekünk gyerekkorunkban. Én is szeretném a lehető legjobb életet biztosítani a családomnak. Szerintem minden családfő, édesapa így van ezzel. És ehhez most az kellett, hogy elhagyjam a Ferencvárost. 

– Járt már a Szpartak edzőközpontjában?
Túl vagyok az első edzésemen, az első tapasztalatok alapján mondhatom, az orosz fővárosban is remek körülmények közé kerültem. Miután aláírtam a szerződésemet, találkoztam a csapattal, bemutattak új csapattársaimnak, az alkalmazottaknak, és körbe vezettek a klubnál. De szakmailag is komoly kihívás vár rám, a Szpartak Moszkva nagy klub, az egyik, ha nem a legnépszerűbb Oroszországban. De Európában sem kell bemutatni, ha az orosz futballról beszélnek, akkor elsőként a Zenitet és a Szpartak Moszkvát említik.

– A Ferencvárosban nem is olyan régen Dejan Sztankovics volt az edzője, akivel Moszkvában ismét együtt dolgozhat. Hogyan fogadta a szerb tréner?
Széles mosollyal. De többet nem szeretnék mondani, itt ül mellettem a menedzserem, és már így is két perce integet, hogy ne mondjak többet… De azt kérem még mindenképpen írja le, a Ferencvárosnak továbbra is helye lesz a szívemben, figyelem a csapat eredményeit, és ígérem, egyszer visszatérek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik