FTC-győzelem a Huszti-perben, 305 ezer euró jár a magyar klubnak

Vágólapra másolva!
2007.05.18. 13:07
A nemzetközi Sportdöntőbíróság úgy döntött, hogy a Ferencváros jogosan követelt nevelési költségtérítést a Metztől, amely 2005 nyarán szerződtette a tavaly óta a Hannovert erősítő Huszti Szabolcsot. A CAS úgy határozott, hogy a magyar futballklubnak 305 ezer euró (mintegy 76 millió forint) jár, ezt harminc napon belül meg kell kapnia. Erről a klub hivatalos internetes oldala (www.ftc.hu) számolt be.
Egy évig tartott Huszti Szabolcs franciaországi pályafutása
Egy évig tartott Huszti Szabolcs franciaországi pályafutása
Egy évig tartott Huszti Szabolcs franciaországi pályafutása
Egy évig tartott Huszti Szabolcs franciaországi pályafutása

„A bíróság 305 ezer euró megfizetésére kötelezte a Metzet Ez hozzávetőlegesen hetven százalékos pernyertesség, így természetesen elégedettek vagyunk a döntéssel” – mondta a 100% Fradinak Balogh Ákos, az FTC zRt. elnökségi tagja.

Közel két évvel ezelőtt igazolt Franciaországba a válogatott középpályás, akiért utolsó magyar klubja nevelési költségtérítést kért. A Metz sohasem ismerte el ennek jogosságát, így az FTC jogi útra terelte az ügyet.

Az elmúlt időszakban a Ferencváros minden fórumon győztesen került ki a „csatából”, de a Metz végső mentsvárként a CAS-hoz fordult. A döntés most már hivatalossá vált, így az FTC várhatja a megítélt összeget.

„A franciák harminc napon belül kötelesek kifizetni a számunkra megítélt pénzt, ráadásul évi öt százalékos kamat is jár 2006 decemberétől számítva. Természetesen örülünk, hogy bebizonyosodott az igazunk, és ezzel pénz is áll a házhoz, ezzel tovább erősödik az FTC zRt. anyagi helyzete. Klubunk szeretné megköszönni Burai-Kovács Jánosnak, hogy az ügyben Lausanne-ban ellenszolgáltatás nélkül járt el az FTC zRt. sikere érdekében” – tette hozzá Balogh Ákos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik