Egy-egy kihagyott tizenegyes és gól a szombathelyi rangadón

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 19:55
Címkék
Az ötödik percben Andorka, a hatvanhetedikben Farkas János hagyott ki egy büntetőt. Farkas Ádám tizenegyesére végül Andorka válaszolt, így jogos a döntetlen a rangadón.
A budaörsiek Totka kapust ölelgetik az 5. percben megfogott büntető után
A budaörsiek Totka kapust ölelgetik az 5. percben megfogott büntető után
A budaörsiek Totka kapust ölelgetik az 5. percben megfogott büntető után
A budaörsiek Totka kapust ölelgetik az 5. percben megfogott büntető után


Az NB II Nyugati csoport 12. fordulójának zárómérkőzésén a harmadik Szombathelyi Haladás a forduló előtt még az ötödik helyen álló Budaörsöt fogadta.

Az előző idényben ősszel a vendégek 8-0-s vereséget szenvedtek a vasi megyeszékhelyen, s bár akkor a kiesés elkerüléséért küzdöttek, most meg a középmezőny elején tanyáznak, túlzott reményeik nem nagyon lehettek.

Ettől függetlenül a vendégcsapat nem ijedt meg, még akkor sem, amikor Vad II játékvezető már az ötödik percben a büntetőpontra mutatott, 20 éves hálóőrük, Totka a 16-oson belül rántotta le Andorkát.

Azok után pedig, hogy a kapus a sértett által elvégzett tizenegyes hárításával jóvátette hibáját, pedig kifejezetten kedvet kaptak a játékhoz. Előbb Bencze lövését kellett hárítania Rózsának, majd a 21. percben Farkas Ádámot már ő is csak szabálytalanul tudta megállítani.

Büntető a másik oldalon is, de ezt a sértett nem hibázta el. A Haladás, amely eddig igencsak álmosan és enerváltan játszott, csak ezután kezdett ébredezni. Egy perccel később akár egyenlíthettek is volna, de Totka ismét védett, csakúgy mint Mihalecz 27. és 38 percben leadott lövésénél. Amikor pedig már ő is tehetetlen volt, mint Balassa fejesénél a félidő hajrájában, akkor meg a felső léc segítette ki.

Az ellentámadásból viszont az első gól szerzője, Farkas Ádám vezethette egyedül a kapusra a labdát, de a befejezést elügyetlenkedte, így Rózsa könnyedén megkaparinthatta a labdát.

A szünet után sem lettek sokkal aktívabbak a hazaiak, pedig Csertői Aurél cserélt is a szünetben, de mégis sikerült egyenlíteni az 51. percben, miután Totka sok bravúros védés után Andorka ártatlannak tűnő 27 méteres, nem túl erős, lapos lövését nem tudta kitenyerelni a bal alsó sarokból.

Két perccel később Farkas János bolondította meg a védőket, de a befejezésnél Rózsa kapus eszén már nem tudott túljárni. A 67. percben aztán újra a büntetőpontra került a labda, miután Kovács Zsolt buktatta hátulról Szukobot, ám ezt meg Rózsa kapus védte ki.

A vendégek többször is megszerezhették volna a győztes gólt, ám mivel ezeket sorra kihagyták, nem is érdemeltek győzelmet, a most gyenge napot kifogó vasiakkal szemben, igaz valószínűleg az egy ponttal sem csalódottak.

NB II

NYUGATI CSOPORT
SZOMBATHELYI HALADÁS-BUDAÖRSI SC 1-1 (0-1)
A mérkőzés osztályzata: 3
Szombathely, 3000 néző. Vezette: Vad II I. (8) (Kovács P., dr. Raff T.)
HALADÁS: Rózsa 6 - Schimmer 5, Guzmics 5, Balassa 5, Finta 6 - Vörös P. 5 (Hegyi 5, 55.), Kaj 5, Sipos N. 7 - Mihalecz 6 (Imre -, 71.), Andorka 6, Hujber 4 (Kovács Zs. 5, a szünetben)
Vezetőedző: Csertői Aurél
BUDAÖRS: Totka 6 - Plebán 5, Végh 6, Szirtesi 5, Szukob 5 - Nagy R. 5 (Lászka -, 66.), Papp G. 6, Lalusz 6, Farkas Á. 6 - Farkas J. 5 (Pálinkás -, 71.), Bencze 5 (Nagy S. -, 84.)
Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Farkas Á. (11-esből, 0-1) a 22., Andorka (1-1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: Fordulópontot jelentett, hogy a mérkőzés elején a tizenegyest elhibáztuk. Utána küzdöttünk, de most ennyire futotta erejünkből.
Lucsánszky Tamás: Igazi rangadót vívott a két csapat. Kimaradt tizenegyesek és helyzetek jelezték a küzdelmet. Igazságos eredmény született.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik