Edouard Ndjodo korai góljával győztek a zöld-fehérek idegenben

Vágólapra másolva!
2007.11.10. 15:49
Címkék
A Ferencváros kameruni légiósa már a harmadik percben megszerezte a vezetést a vendégek számára. Akkor még kevesen gondolták volna, hogy ez lesz az egyetlen gól a találkozón. A vendégek azonban ezt követően már nem erőltették a támadást, a hazaiak pedig nem tudták áttörni a zöld-fehérek védelmét.
A Ndjodo és Lipcsei vezette Ferencváros minimális különbségű győzelemnek örülhetett
NS-archív
A Ndjodo és Lipcsei vezette Ferencváros minimális különbségű győzelemnek örülhetett
A Ndjodo és Lipcsei vezette Ferencváros minimális különbségű győzelemnek örülhetett
NS-archív
A Ndjodo és Lipcsei vezette Ferencváros minimális különbségű győzelemnek örülhetett

A tabella 12. helyén tanyázó Ceglédhez látogatott a héten a kupából kieső, ám a bajnokságban mostanában már jeleskedő Ferencváros.

Mivel a zöldek két legfőbb riválisa, a Szolnok és a Kecskemét délután egymással játszik, így az FTC annak reményében lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhet a két csapathoz.

Rögtön a 3. percben Ndjodo révén vezetést is szerzett Csank János csapata, és a korai gól után is lövésekkel próbálkozott. Ám a második gólt nem sikerült megszerezni, s a félidő derekától már a Cegléd is veszélyeztetett. Sőt! A 24. percben a meccs helyzetét puskázta el Magyari.

A játékrész hajrájában már kevesebb lehetőség adódott a kapuk előtt, így az eredmény nem változott. Így a vendégek egy korai találattal, egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőre cserével próbálta mindkét mester felrázni a csapatát, ami annyiban sikerült, hogy élénkebb lett a játék. Azonban igazi gólhelyzetet egyik együttes sem tudott kidolgozni. A Cegléd próbálkozott, de a vendégek biztosan tartották előnyüket.

A hajrához közeledve a Ferencváros többet birtokolta a labdát, ám kapura nem volt igazán veszélyes. Úgy tűnt, a zöld-fehérek elégedettek az egy góllal, míg a lelkes hazaiak nem jelentettek komolyabb veszélyt a Fradi kapujára.

Győzelmével a vendégcsapat elérte célját, begyűjtötte a kötelező három pontot. Így nyugodtan várhatja a Keleti-csoport rangadójának eredményét, hiszen így biztosan közelebb kerülhet az élen álló két csapat valamelyikéhez.

NB II, KELETI CSOPORT

Helyszín: Cegléd
Nézőszám:3000
Játékvezető: Szabó Zs.
Asszisztensek: Kispál, Vígh T.
Tudósító: Ungureán László
A KEZDŐCSAPATOK:
CEGLÉD FERENCVÁROS
12 Kivi 99 Zarzyczki
7 Szepes 87 Fitos
4 Buzás 26 Dragóner
20 Tóth I. 17 Mátyus
2 Juhász 50 Vasas
5 Magyari 8 Lazics
23 Utassy 15 Bartha
6 Kecskeméti 23 Deme
10 Nagy A. 6 Lipcsei
17 Lendvai 9 Horváth P.
14 Medgyesi 7 Ndjodo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Kiss László Csank János
Gólszerző(k): Ndjodo (3.)
Csere: Lendvai helyett Kenderes (46.) Kecskeméti helyett Barna (59.) illetve Horváth P. helyett Nagy S. (46.), Lazics helyett Kulcsár (55.), Bartha helyett Vincze O.(78.)
Sárga lap: Szepes (58.), Vasas (70.), Nagy A. (85.), Lipcsei (88.), Kenderes (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik