Győztes lett a Szeged hazai búcsúja

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:54
Gajdos Zsolt (kék-feketében) gólja döntötte el a mérkőzést (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az utolsó Credobus Mosonmagyaróvárt fogadta. A hazaiak 2–0-s előnyét még kiegyenlítette a vendégcsapat, majd Gajdos Zsolt eldöntötte a meccset a hazaiak javára (3–2).

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 3–2 (2–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 871 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Árpád, Ring Kevin)
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Horváth M., Tóth B., Gera N. – Gajdos (Borvető, 76.), Magyar Zs. (Haris, 64.) – Papp Á. (Palincsár, 90+2.), Márkvárt, Óvári (Földi D., 64.) – Klausz M. (Bíró B., 64.). Megbízott edző: Bekim Kapic
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Radics M., Czingráber, Deák I. (Bekker, a szünetben), Horváth K. – Végső, Kapornai (Simita, a szünetben) – Szabó B. (Papp L., 83.), Illés D. (Máris, 75.), Csóka D. – Szendeff (Tullner, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Ádám
Gólszerző: Magyar Zs. (4. – 11-esből), Klausz M. (35.), Gajdos (72.), ill. Radics (59.), Szabó B. (63. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Germán Tamás kapusedző: – Az első félidőben igen jó teljesítményt nyújtottunk, a heti felkészülésünk ennek szellemében zajlott, és a felszabadult játék is látszott. A második félidőben nem úgy jöttünk ki az öltözőből, ahogy kellett volna, végül tudtunk váltani, és megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és nem véletlenül állunk a tabella negyedik helyén.
Nagy Ádám: – Két ellentétes félidőt láthattunk: az első enervált, lassú volt, bármelyik részét is néztem a futballunknak. Már az elején hátrányba kerültünk, így muszáj volt személyekben és felfogásban is változtatnunk, a szünetben ki is fejeztem a nemtetszésemet. Ennek a hatása meg is látszott a második félidőben, hamar visszajöttünk a meccsbe, sőt akár előnybe is kerülhettünk volna. Azt nem mondom, hogy a győzelemre rászolgáltunk volna, viszont sokkal több volt ebben a mérkőzésben, főleg a szünet utáni játékunk alapján.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó iramban kezdte a találkozót a Szeged-Csanád GA, és ennek eredménye már a legelején megmutatkozott, amikor Magyar Zsolt tizenegyesével meg is szerezte a vezetést a hazai alakulat.

Különösen Papp Áron volt veszélyes a kapura, a fiatal támadó nagy szerepet vállalt a második szegedi gólban, amikor Klausz Milán értékesítette a passzát – igaz, ehhez kellett egy védő hibája is –, előtte pedig több jó lövése volt, ahogyan Márkvárt Dávidnak is.

A szünet után aktívan folytatta a meccset a Mosonmagyaróvár, és egy szöglet utáni kipattanóból Illés Dániel telibe találta a lécet. Nem is volt meglepetés, hogy szépített a volt szegedi Radics Márton révén a vendégalakulat, sőt három perc múlva Szabó Bence tizenegyesből elért találatával megjött az egyenlítés is.

A szegediek megnyerték a mérkőzést, köszönhetően Gajdos Zsoltnak, aki a 72. percben egy kapu előtti kavarodás végén közelről lőtte a hálóba a labdát. 3–2

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk,  mire megy a legutóbb hazai pályán a Siófokkal 1–1-et játszó, a bajnokságot már biztosan a negyedik helyen befejező Szeged-Csanád Grosics Akadémia a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül utolsó helyezettként kieső Credobus Mosonmagyaróvár ellen. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik