Oláh lábában maradt a bennmaradást jelentő budafoki gól Mosonmagyaróváron

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 16:55
Vasvári góljával egyenlített a Budafok (Fotó: Boros Sándor/Budafoki MTE)
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a már biztosan kieső Mosonmagyaróvár a Budafokot fogadta. Meglepetésre a sereghajtó hazaiak szereztek vezetést egy 11-esből, de a budafokiak egy percen belül egyenlíteni tudtak az első félidő hajrájában. Az 1–1-es eredménnyel zárult találkozón a Budafok nem tudta bebiztosítani a bennmaradását.

 

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAFOKI MTE 1–1 (1–1)
Mosonmagyaróvár, MTE Sportpálya, 200 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács Gábor, Baghy Csaba)
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita, Czingráber, Deák I., Radics – Kapornai, Végső, Szabó B. (Szendeff, 77.), Illés D. (Máris, 70.), Csóka D. – Puhtyejev (Bekker, 77.).
Vezetőedző: Nagy Ádám
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M., Lorentz, Oláh B., Kalmár O. –  Soltész I., Csonka A. – Szerető (Horváth O., 76.), Németh M. (Zsóri, a szünetben), Kovács D. (Merényi, a szünetben) – Vasvári (Elek B., 83.).
Vezetőedző: Dajka László
Gólszerzők: Szabó B. (41. – 11-esből), ill. Vasvári (42.)
MESTERMÉRLEG
Nagy Ádám: – A játékkal hellyel-közzel elégedett voltam ám egyetlen védelmi kihagyásunkat megbüntette a Budafok, így van némi hiányérzetem.
Dajka László: – Tompán kezdtük a mérkőzést, nem úgy játszottunk, ahogy szerettem volna, csak a fordulás után voltak lehetőségeink, de igazságos eredmény született.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Budafok abban a tudatban érkezett Mosonmagyaróvárra, hogy egy győzelemmel matematikailag is biztosíthatja NB II-es tagságát, míg a már biztos kieső Lajta-parti együttes nyomás nélkül futballozhatott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, majd a szünet előtt gyors gólváltást láthattak a nézők: Szabó Bence tizenegyesére Vasvári Zoltán válaszolt.

A második félidő első komolyabb lehetőségét a 69. percben a vendégek hagyták ki, Vasvári közvetlen közelről bólintott a kapus kezébe. Igazán komoly gólhelyzetet ezután nem igazán láthattunk, de a ráadásban volt egy meccslabdája a Budafoknak: Oláh Bálint ziccerben durrantott a kapu fölé. Dajka László csapata így hazai pályán, a Pécs ellen biztosíthatja be másodosztályú tagságát. 1–1
 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik