Az újonc Szentlőrinc a Mezőkövesdet is legyőzte

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.11. 18:55
null
Mezőkövesden folytatta remek sorozatát a Szentlőrinc (fehérben) (Fotó: Csendes Szonja)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC a Szentlőrincet fogadta. Az alapvetően kiegyenlített találkozón a helyzeteivel jobban gazdálkodó Szentlőrinc 3–1-es győzelmet aratott, és továbbra is hibátlan mérleggel áll a másodosztályban.

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–SZENTLŐRINC 1–3 (0–1) 
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1198 néző. Vezette: Berényi Tamás (Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Róbert)
MEZŐKÖVESD: Winter – Kojnok (Kállai K., a szünetben), Takács B. (Cibla, a szünetben), Bora, Zachán (Vajda S., 60.) – Zvekanov, Posztobányi (Harsányi I., 67.), Varjas Z., Krausz R. (Cseri T., a szünetben) – Bartusz, Bányai P. Vezetőedző: Tóth Mihály
SZENTLŐRINC: Gyurján – Stifter (Papp Cs., a szünetben), Szekszárdi T., Dinnyés O. (Keresztes B., 75.), Szekszárdi M., Rab – Kesztyűs, Hajdú R. (Bíró D., 69.), Nagy R. (Medgyesi M., 41.) – Tóth-Gábor K., Heles. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Bartusz (48.), ill. Szekszárdi T. (40.), Tóth-Gábor (55. – 11-esből), Dinnyés (70.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Mihály: – Nem lepett meg a Szentlőrinc, a baj az, hogy saját magunkat sikerült meglepnünk. A fordulópontoknál jobb volt az ellenfél, ám nemcsak a döntetlen, hanem a győzelem is benne lehetett volna ebben a mérkőzésben.
Waltner Róbert: – Az első félidőben az ivószünet után nagyon jól játszottunk. Nem volt egyszerű feladatunk, de jó úton haladunk.

Elviselhetetlen kánikulában kezdődött Mezőkövesden a találkozó, amelynek a tétje az volt, hogy a hazai csapat megszerzi-e végre első győzelmét a bajnokságban, vagy az első két meccsét egyaránt győzelemmel abszolváló Szentlőrinc tovább folytatja menetelését. 

Az első találatra 38 percig kellett várni. Ekkor egy beívelés megzavarta az addig stabil lábakon álló mezőkövesdi védelmet, az érkező Szekszárdi Tamás pedig közelről a kapu közepébe emelte a labdát. 

A második játékrészt villámgyors góllal nyitotta a Mezőkövesd. A 48. percben a védelem mögül kiugró Bartusz Dánielről mindenki megfeledkezett, a mezőkövesdi támadó pedig laposan a rövid sarokba lőtte a labdát. Sokáig nem örülhetett a hazai csapat az egyenlítésnek, két perccel később egy tizenhatoson belüli figyelmetlenség megbosszulta magát, jogos tizenegyest kapott a Szentlőrinc. A labda mögé Tóth-Gábor Kristóf állt és elküldve a kapust a másik oldalra magabiztosan értékesítette a büntetőt. A 70. percben hatalmas góllal növelte előnyét a Szentlőrinc! Dinnyés Olivér éles szögből felvarrta a labdát a hosszúba, Winter Dánielnek esélye sem volt a hárításra. 1–3, ez a meccs vége.

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik