Egyetlen gól döntött Csákváron: másodszor kapott ki a Békéscsaba

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 18:48
Három nyeretlen meccs után győzött a Csákvár (Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában kimondottan élvezetes, sok helyzetet hozó meccset nyert meg 1–0-ra az Aqvital FC Csákvár a bátran futballozó Békéscsaba 1912 Előre ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–0 (0–0)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Topálszki Szabin)
CSÁKVÁR: Zelizi – Murka, Umathum, Karacs, Varga B. – Dusinszki (Szalai P., 78.), Dencinger (Farkas A., 61.), Szakály D. (Haragos, 61.) – Szabó B. (Jablonszkij, 86.), Nagy Z. (Baracskai, 78.), Gazdag V. Vezetőedző: Tóth Balázs
BÉKÉSCSABA: Uram – Kuzma (Gyenti, 68.), Kovács G., Viczián, Mikló – Hodonicki, Tóth M. – Kővári (Hursán, 68.), Vólent (Zádori, 76.), Pintér N. (Szatmári I., 68.) – Kóródi (Maronyai, 76.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Nagy Z. (58.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs: – Az első félidőben kis túlzással több helyzetünk volt, mint az előző négy meccsünkön összesen. A szünet után bátrabbá vált a Békéscsaba, helyzetei is voltak, de mi találtunk a kapuba. Előnyünket magabiztosan megőriztük, úgy érzem, megérdemelten nyertünk.
Csató Sándor: – Változatos meccs volt. Az első félidő a hazaiaké volt, a második részben nekünk voltak nagyobb helyzeteink, s pont akkor kaptuk a gólt, amikor fölénybe kerültünk. Bosszús vagyok!

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés. Nem telt még el két perc, s már mindkét csapat elkönyvelhetett egy-egy kapufát. A vendégek nem álltak be védekezni, lendületes játékosaik révén bátran felvállalták a kontrákat, miközben a hazaiak igyekeztek a tempót diktálni. Hol az egyik, hol a másik védelemnek, illetve kapusnak kellett önfeláldozóan menteni a támadók elől. Emiatt zsinórban jutottak szöglethez az együttesek, de a beívelt labdákat mindig sikerült tisztázniuk a magas embereknek. Rövid szusszanás után fokozta a tempót a Csákvár, egyre nagyobb nyomás nehezedett a csabai védelemre, ezzel együtt egyre ritkábbak lettek a viharsarki kontrák, de a szünetig érintetlenek maradtak a kapuk.

A szünet után Vólent Roland révén többször is veszélyeztetett a bátrabbá váló Békéscsaba, ám miközben jöttek előre a vendégek, egy ellentámadásból Nagy Zoárd bevette Uram János kapuját. A lila-fehérek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a hazaiak azonban magabiztosan őrizték előnyüket, és megérdemelten tartották otthon a három pontot. 1–0

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az elmúlt három meccsén egy pontot szerző Csákvár a veretlenségét az előző fordulóban elveszítő Békéscsaba ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik