Igazságos döntetlen a veretlenek fővárosi csatáján

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 17:19
A Szentlőrinc (fehérben) a BVSC ellen is remekül játszott, de nyerni nem tudott (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 5. fordulójának rangadóján a BVSC-Zugló a Szentlőrincet fogadta Óbudán, a III. ker. TVE pályáján. Mindkét csapat jobb oldali szögletet követően talált be ellenfele kapujába, az 1–1-es végeredmény a játék képe alapján igazságosnak mondható.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
BVSC-ZUGLÓ–SZENTLŐRINC 1–1 (0–1)
Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert (Máyer Gábor, Dobos Dávid)
BVSC: Erdélyi B. – Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király Á. – Májer G. (Kovács D., 66.), Szilágyi M. (Kocsis B., a szünetben), Hidi P. – Nwachukwu (Bacsa P., 66.), Zamostny (Batai T., 66.), Pekár L. (Nemes M., 78.). Vezetőedző: Csábi József
SZENTLŐRINC: Gyurján – Szekszárdi T., Szekszárdi M., Dinnyés O., Papp Cs. – Kesztyűs M., Rab (Kiss-Szemán, 89.) – Hajdú R. (Bíró D., 61.), Medgyesi M. (Bőle, 61.), Nagy R. – Tóth-Gábor (Novák Zs., 61.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Vinícius (49.), ill. Szekszárdi T. (13.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Az első félidőt sajnos átadtuk ellenfelünknek, de a második játékrész már jól nézett ki. Igazságos döntetlen született.
Waltner Róbert: – Nyerhettünk is volna, hiszen a kilencvenedik percben is volt helyzetünk, de a gól nem jött össze, viszont ellenfelünk találatát téves bírói ítélet előzte meg.

ÖSSZEFOGLALÓ

Legutóbb 2023 nyarán mérkőzött meg egymással a BVSC és a Szentlőrinc. A tét akkor a fővárosiak számára az NB II-es tagság megszerzése, míg a baranyaiaknak annak megőrzése volt. Az osztályozópárharcot a BVSC nyerte meg, de a kiesés után a Szentlőrinc is mindössze egy évet töltött el a harmadik vonalban. Ráadásul a két csapat most úgy találkozott egymással, hogy a kezdést megelőzően a BVSC a harmadik, a Szentlőrinc pedig az első helyet foglalta el a tabellán.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a 13. percben Nagy Richárd jobb oldali szöglete után Szekszárdi Tamás lőtte a léc alá a labdát. A folytatásban inkább a játékvezető került főszerepbe, aki 11 perc leforgása alatt négy sárga lapot is kiosztott az első játékrészben. A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a Szentlőrinc, de Tóth-Gábor Kristóf találata lesről született a 45. percben.

Szekszárdi Tamás gólöröme (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

A második félidőben gyorsan kiegyenlítettek a hazaiak. Megint egy jobb oldali szöglet után érkezett a találat, ezúttal Pekár László ívelése után Vinícius fejese talált utat a kapuba. A második játékrész további részében nagy helyzet egyik fél előtt sem adódott, azonban a meccslabda a szentlőrincieké volt. A 90. percben egy lefejelt labdát Papp Csongor tisztán lőhetett kapura, de magasan a léc fölé lőtt. A döntetlen azt jelenti, hogy mindkét csapat veretlensége megmaradt, a játék képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik