A Gyirmót ellen szerezte meg első hazai győzelmét a Barcika

F. E.F. E.
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 18:34
Herjeczki Kristófék begyűjtötték első hazai győzelmüket (Fotó: Kovács Donát)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a játéknapot megelőzően 10. helyen álló Kolorcity Kazincbarcika SC a második helyezett Gyirmót FC Győrt fogadta. A vendégek Madarász Márk tizenegyesgóljával vezetést szereztek, a második félidőben azonban Varga József és Bódi Ádám is betalált a gyirmóti kapuba, ezzel megszerezték első hazai győzelmüket a borsodiak (2–1).

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–GYIRMÓT FC GYŐR 2–1 (0–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 450 néző. Vezette: Takács Ákos (Szécsényi István, Szalai Dániel)
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Polgár K., Debreceni Á., Demeter (Süttő, 79.) – Csatári (Ternován, 61.), Lucas, Varga J. – Herjeczki (Katona I., 61.), Szabó M. (Ádám F., 79.), Bódi Á. – Pethő B. (Pintér Á., 21.). Vezetőedző: Erős Gábor
GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi, Hudák D., Hajdú Á., Helembai – Katona M., Hudák M. (Lányi B., 70.), Madarász M. (Kovács D., 61.) – Horváth R. (Kiss N., 70.), Piscsur (Adamcsek, 83.), Ugrai (Miknyóczki, 70.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Varga J. (67.), Bódi Á. (90+4. – 11-esből), ill. Madarász M. (29. – 11-esből)
Kiállítva: Katona M. (66.)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor: – Az első félidőben nem igazán működött, amit elterveztünk, ezért egy hibát követően hátrányba kerültünk. Nagyon látszott a csapaton, hogy bizonyítani akar, és kis szerencsével végül is megszereztük a győzelmet.
Tamási Zsolt: – Nagy erőket mozgósított a hazai csapat. A kiállítás után már nem tudtunk sokat hozzátenni a játékhoz, de sok ellentámadást vezettünk az egyenlítés előtt, ezeket azonban nem sikerült kihasználnunk, ami döntő tényezőnek bizonyult.

Polgár Kristóf (13) és csapatának sikerült megfordítania a meccset (Fotó: Kovács Donát)

ÖSSZEFOGLALÓ

A múlt héten Budafokon diadalmaskodó kezdőcsapathoz képest három helyen változtatott Erős Gábor, a Kazincbarcika vezetőedzője a Gyirmót elleni mérkőzésre: Ternován Patrik és Pintér Ádám a kispadon kezdett, míg Kártik Bálintra kisebb sérülés miatt nem számíthatott a szakmai stáb. A vendégek szintén három változtatást hajtottak végre az elmúlt fordulóhoz képest: Szegi Vince, Hajdú Ádám és Olekszandr Piscsur kezdett, míg Lányi Bence, Adamcsek Máté és Csörgő Viktor a kispadon foglalt helyet.

A mérkőzés első szakaszában ismerkedtek egymással a felek, mindkét együttes előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de nem sikerült betalálniuk a kapukba. Korai cserére kényszerültek a hazaiak, ugyanis a 21. percben a góllövőlistát vezető Pethő Bence megsérült, nem tudta folytatni a játékot, a helyére Pintér Ádám érkezett. A 29. percben Madarász Márkot buktatta Debreceni Ákos a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a tizenegyespontra mutatott – a megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A kapott gól után fokozatot váltott a Barcika, elsősorban Bódi Ádám révén veszélyeztetettek rögzített szituációkból, de az egyenlítés nem jött össze az első 45 percben.

Pintér Ádámnak (23) kényszerűségből hamar be kellett szállnia (Fotó: Kovács Donát)

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: lehetőségek a borsodiak előtt, a befejezések vagy pontatlanok voltak, vagy Hársfalvi András hárította azokat. A Gyirmót elsősorban kontrából építkezett, két percen belül két helyzete is adódott, de a hazaiak hálóőre, Fadgyas Tamás is remekül együtt élt a játékkal.

A 66. percben emberhátrányba kerültek a kisalföldiek, miután Katona Máté megkapta második sárga lapját is a Lucas ellen elkövetett szabálytalansága miatt. Az eset után megítélt szabadrúgást Bódi Ádám végezte el, Varga József fejét kereste a labdával, s utóbbi a jobb alsó sarokba bólintott.

Az egyenlítés után mindkét edző cserékkel frissített, a Gyirmót hármat, a Barcika kettőt változtatott. A hazaiak sorra dolgozták ki lehetőségeiket, majd a 89. perctől kettős emberelőnyben játszottak, mivel Szegi Vince megsérült, és már nem volt több változtatási lehetőségük a gyirmótiaknak.

Az ötperces hosszabbítás perceiben ismét Varga József és Bódi Ádám volt a két főszereplő: előbbivel szemben szabálytalankodtak, amiért büntetőhöz jutott a KBSC, Bódi Ádám pedig magabiztosan értékesítette azt. A hátralévő percekben már nem adódott lehetőség a csapatok előtt, így a borsodiak megszerezték első hazai győzelmüket. 2–1

A Gyirmót kiállítás és sérülés miatt kilenc emberrel fejezte be a meccset (Fotó: Kovács Donát)


PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik