Elbukta a Honvéd a dél-pesti rangadót, először győzött az idényben a Soroksár

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 18:51
Háromszor is ünnepelhettek a soroksáriak a Honvéd ellen (Fotó Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Soroksár SC 3–1-re győzött a Budapest Honvéd ellen. A hazaiak hamar kétgólos előnyre tettek szert, majd a második játékrészben Halmai Ádám távoli lövésével eldőltek a lényeges kérdések, Lőrinczy Attila találata csak apró szépségtapasz volt a kispestieknek.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BUDAPEST HONVÉD FC 3–1 (2–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 1000 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Kóbor Péter, Garai Péter)
SOROKSÁR: Holczer – Kaján, Kékesi, Bolla G., Dhonata – Németh E., Tóth A. – Szabó Sz. (Dobos Á., 73.), Korozmán (Manner, 90+3.), Halmai Á. (Varga I., 90+3.) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 73.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
HONVÉD: Gyetván – Pauljevics, Ene, Szabó A., Benczenleitner – Sigér Á., Nyitrai (Lőrinczy, a szünetben), Keresztes N. – Kerezsi (Kundrák, 65.), Holman (Ihrig-Farkas, 83.), Medgyes Z. (Simon B., 65.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt
Gólszerző: Szabó Sz. (18.), Lovrencsics B. (25.), Halmai Á. (68.), ill. Lőrinczy (87.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Maradéktalanul elégedett vagyok a srácokkal, mindent megtettek a győzelemért.
Laczkó Zsolt: – Nem erre készültünk… Nyilvánvalóan sokat kell dolgoznunk.

Holczer Ádám, a hazaiak kapusa itt éppen veszélyes helyzetben hárít (Fotó: Árvai Károly)

ÖSSZEFOGLALÓ

Finoman szólva sem két jó hangulatban lévő csapat csapott össze augusztus utolsó vasárnapján kora este a Szamosi Mihály Sporttelepen. A Soroksár sereghajtóként várhatta a hazai ütközetet, mindössze egyetlen megszerzett szerény ponttal, míg a Honvéd négy egységgel érkezett a dél-pesti ütközetre. A vörös-feketéknél már edzőcsere is történt: Csertői Aurél helyét Laczkó Zsolt vette át, akinek ez volt a debütáló mérkőzése a vendégek kispadján.

A brazil balhátvéd, Dhonata harmadszor volt kezdő a  Soroksárban (Fotó: Árvai Károly)

Nem indult jól Laczkó Zsolt bemutatkozása, ugyanis már a 18. percben előnybe került a hazai csapat. Lovrencsics Balázs tartotta meg remekül a labdát, kiváló ütemben ugratta ki Szabó Szilárdot, aki a kimozduló Gyetván Márk lába között gurított a kapuba.

Szabó Szilárd így juttatta vezetéshez a Soroksárt (Fotó: Árvai Károly)

Nem sokkal később kettőre növelte előnyét a Soroksár. Kispesti szögletet követően Szabó Szilárd indult meg a jobb szélen, majd viszonozta Lovrencsics Balázsnak az előző remek gólpasszt: kiváló ütemben passzolt a csapatkapitánynak, aki estében sem hibázta el a ziccert.

Lovrencsics Balázsék gólöröme (Fotó: Árvai Károly)

A második félidő elején többet próbálkozott a Honvéd, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A 68. percben Halmai Ádám távoli lövésre szánta el magát, a labda a kispesti kapu bal alsó sarkában kötött ki, eldöntve a lényegi kérdéseket.

A meccs hajrájában Lőrinczy Attila 3–1-re módosította az állást, ám a Soroksár így is értékes három ponttal gazdagodott a fővárosi ütközeten. Ennek köszönhetően Lipcsei Péter együttese elmozdult az utolsó helyről, ahová vereségével épp a Honvéd csúszott vissza.

Nem ilyen bemutatkozásról álmodott Laczkó Zsolt, a Honvéd új vezetőedzője (Fotó: Árvai Károly)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik