Sokba került a Tatabányának a hajrában elhibázott büntető, elvitte a három pontot a Budafok

KUN ATTILAKUN ATTILA
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 18:57
Az újonc Tatabánya a Vasas otthonában nyerni tudott, de most hazai pályán pont nélkül maradt (Fotó: Török Attila, archív)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában Nikházi Márk megbízott vezetőedzőként győzelemmel mutatkozott be a Budafok kispadján, amely 2–1-re megverte idegenben az utolsó percekben tizenegyest hibázó Tatabányát.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ
OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–BUDAFOKI MTE 1–2 (1–2)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1500 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Aradi József, Ország Péter)
Tatabánya: Lóth – Jagodics M., Kiprich D., Buna – Varga D., Szegleti, Bertus (Árvai, 59.), Vida K. (Letenyei, 68.) – Jelena (Soltész B., 60.), Eördögh (Vass P., 68.), Csernik (Kocsis G., 76.). Vezetőedző: Gyürki Gergely
Budafok: Horváth A. – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Németh M. (Szabó B., 72.) – Sztojka, Szűcs P. (Horváth O., 80.), Kalmár O. – Kun B. (Rétyi, 72.), Vasvári (Elek B., 86.), Merényi (Zuigeber, 72.). Megbízott vezetőedző: Nikházi Márk
Gólszerző: Varga D. (31.), ill. Merényi (22.), Németh M. (35.)
MESTERMÉRLEG
Gyürki Gergely: – Jól kezdtünk, az első tizenöt percben jobbak voltunk, aztán a Budafok fokozatosan átvette az irányítást, és fordított. A második félidőben küzdöttünk, erőlködtünk, de a támadójátékunkban nem volt minőség. A sors a végén adott egy esélyt, de ezzel nem tudtunk élni. Megérdemelten nyert a Budafok.
Nikházi Márk: – Jó iramú mérkőzést játszottunk, melynek a kilencven százalékában az történt, amit szerettünk volna. Agresszíven, a játék minden szegmensében élvezettel futballoztunk, amit kértem is a csapattól. A találkozó végén a szerencse is mellénk állt, de megdolgoztunk érte. Nagybetűs köszönet jár a csapatnak és az egész stábnak!

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés első 20 percében jobban futballozott a Tatabánya, a hazaiak nem is álltak messze a vezetés megszerzésétől. Szinte villámcsapás-szerűen érkezett a vendégek vezető találata – Merényi Ádám köszönt be –, de a hazai csapat nem sokkal később egyenlíteni tudott egy szép akció végén, Varga Dominiknak hála. Nem sokkal később azonban a Budafok Németh Márió lövése után egy kapushibának köszönhetően ismét megszerezte a vezetést, így előnnyel mehetett a szünetre.

A második játékrészben a házigazda akart ugyan, de görcsösen, sok hibával futballozott. Miközben a Tatabánya nem tudott veszélyt teremteni a vendégkapu előtt, addig a Budafok többször is eldönthette volna a mérkőzést. A ráadásban büntetőhöz jutott a Tatabánya, de nem tudott élni az eséllyel, mert Szegleti Gergely a kapufát találta el, így Nikházi Márk debütáló mérkőzésén megszerezte csapatával a három pontot. 1–2

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik