Alacsony színvonalú mérkőzésen a BVSC remizett a Szegeddel

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 15:50
A sötét mezes BVSC tovább őrzi veretlenségét, míg a Szeged sorozatban hatodszor sem kapott ki a bajnokságban (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)
A labdarúgó NB II 7. fordulójában a játéknap előtt az ötödik helyen álló, még veretlen BVSC-Zugló a nyolcadik Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadta Óbudán, a III. Ker. TVE pályáján. Az alacsony színvonalú találkozón nem született gól, és a mutatott játék alapján egyikük sem érdemelt volna három pontot; csak annak örülhetnek a felek, hogy tovább tart a pozitív szériájuk.


LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ
BVSC-ZUGLÓ–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–0
Hévízi út, 250 néző. Vezette: Takács Ákos (Horváth Zoltán, Vad Anita)
BVSC: Erdélyi B. – Babós, Hesz, Vinícius, Király Á. – Hidi P. (Nemes M., 84.) – Pekár L. (Mucsányi Miron, 60.), Szilágyi M. (Kocsis B., 60.), Székely K. (Benkő-Bíró, 71.) – Nwachukwu, Zamostny (Bacsa, 60.). Vezetőedző: Csábi József
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Pejovics, Tóth B. Márkvárt, Haris (Biben, 88.)– Lacza (Sarr, 60.), Varga B. (Palincsár, a szünetben), Mohos (Takács-Földes, a szünetben) – Novák Cs. (Borvető, 75.). Vezetőedző: Michael Boris
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Az első félidőben nehezen alkalmazkodtunk a Szeged párharcokban erős és erőszakos játékához, de a szünet után ebben nagyot léptünk előre, és úgy érzem, közelebb álltunk a győzelemhez. Sajnálom, hogy a stabilitásunk ma nem eredményezett három pontot.
Michael Boris: – Ilyen meccsre számítottunk, tudtuk, hogy sok hosszú labdával operál majd ellenfelünk, de mi alig lőttünk kapura, így nehéz gólt szerezni. Mindössze Laczának volt egy lehetősége, de abból nem talált be, a pontrúgásaink pedig ma nem voltak veszélyesek.

Fejpárbaj a BVSC fiatal nigériai légiósa, Nwachukwu (kék mezben) részvételével (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Veretlenül várta a BVSC ideiglenes otthonában, a III. Kerületi TVE Hévízi úti stadionjában a Szegedet. A zuglóiaknál ma első alkalommal kapott lehetőséget az Újpest játékosa, Babós Levente, aki a két klub közötti kooperációs megállapodás révén játszhat a BVSC-ben is.

Szilágyi Máténak (kékben) itt sikerült elfejelnie a labdát szegedi ellenfele elől (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

A találkozó azonban alacsony színvonalat hozott, a kapuk alig forogtak veszélyben, főleg az első félidőben voltak teljesen passzívak a támadók. A szünet után is mindkét csapat masszívan védekezett és kevés kockázatot vállalt, de akkor már egy-egy nagyobb lehetőség adódott, amelyekből nem született gól. A keménységért azonban nem mentek a „szomszédba” a felek, mutatja ezt a sok párharc és a sok sárga lap. Végül csak annak örülhetnek a felek, hogy a pozitív szériájuk tovább tart – bár a BVSC egymás után negyedik ikszét érte el, még mindig veretlen, a Szeged pedig hat bajnoki óta nem talál legyőzőre.

Nwachukwu (balra) és Márkvárt csatája a labdáért (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

 

 

Erdélyi Benedeknek (BVSC) ebben az idényben már negyedszer sikerült megőriznie kapuját a góltól  (Fotó: Szűcs Attila/BVSC)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik