Hajrábeli szabadrúgásgóllal verte meg a Kisvárda a Soroksárt

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 16:49
A vendégek szempontjából rosszul alakult a hajrá, ezúttal pont nélkül maradt a Soroksár (Fotó: Árvai Károly, archív)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a Kisvárda Master Good hazai pályán a 93. percben esett szabadrúgásgóllal 2–1-re legyőzte a meccset emberhátrányban befejező Soroksár SC-t.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
KISVÁRDA MASTER GOOD–SOROKSÁR SC 2–1 (1–1)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 965 néző. Vezette: Lovas László (Berényi Ákos, Vrbovszki Pál)
KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, Stefan, Jovicic, N. Ponomarenko (Körmendi, 81.) – Szőr (Babják, 81.), Bíró B. (Soltész I., a szünetben) – Soltész D. (Szpaszics, 61.), Molnár G., Camaj – Mesanovic (Gyurkó, 86.). Megbízott vezetőedző: Révész Attila
SOROKSÁR: Holczer – Kaján, Kékesi, Bolla G., Dhonata – Németh E., Tóth A. – Szabó Sz. (Köböl, 76.), Korozmán (Dobos Á., 76.), Halmai Á. (Dragóner F., 87.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Mesanovic (14.), Molnár G. (90+3.), ill. Halmai Á. (22.)
Kiállítva: Kaján (90+1.)
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Meg kell dicsérni az ellenfelet, mert valódi futballra kényszerített bennünket, és ennek nagyon örültem. Élvezhető mérkőzés volt, és mivel jól küzdöttünk, akkor sem lettem volna nagyon csalódott, ha döntetlen a vége, de nyerni azért mindig jobb.
Lipcsei Péter: – Az elején beszorított bennünket a hazai csapat, de gyorsan válaszoltunk a góljára. A második félidőben a támadójátékunkat igyekeztünk erősíteni, ám túl sok átadási hibát követtünk el, és ez a végén megbosszulta magát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Érdekesen alakult az elmúlt hét Kisvárdán, ugyanis az Ajka elleni vereség után kikelt magából Révész Attila sportigazgató és megbízott vezetőedző, aki szerint divattá vált Magyarországon az edzőbuktatás. Mint elmondta, tudja, ki a főkolompos, és a klub a tartalékcsapatba száműzte horvát védőjét, Bernardo Maticot, aki szabadon távozhat, és pénteken lényegében a helyére szerződtetett egy cseh hátvédet, Martin Chlumeckyt.

Ezek az események nem nyomták rá a bélyegüket a játékosok teljesítményére, egész jó iramú első félidőt játszott egymással a Kisvárda és a Soroksár. A mérkőzés elején a hazaiak kicsit aktívabbak voltak, és a 14. percben meg is szerezték a vezetést, Molnár Gábor fejese után Jasmin Mesanovic lőtt közelről a kapuba. A kapott gól után igyekeztek váltani a vendégek, mégis igazából a semmiből egyenlítettek: Szabó Szilárd jó centerezéséből Halmai Ádám használta ki a százszázalékos helyzetet. A játékrész második felében elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, ezek többnyire nem voltak túl veszélyesek, egyszer azonban, Halmai Ádám léc alá tartó kísérleténél résen kellett lennie Kovács Marcellnek.

A második félidőben sokáig úgy tűnt, a Kisvárda jobban akarja a három pontot, és a Soroksár beéri a döntetlennel is. Ezt igazolták a hazai helyzetek, például amikor Mesanovic lövésénél bravúrral védett Holczer Ádám, vagy amikor Milos Szpaszics kísérlete centikkel került el a jobb kapufát. A hajrában azonban mintha a fővárosi együttes meggondolta volna magát, és elkezdett bátrabban támadni – ez lett a veszte. A ráadás első percében elöl ragadtak a vendégek, így kontrát vezethetett a nyírségi csapat, s ennek végén Szpaszicsot a tizenhatos előterében gólhelyzetben lerántotta Kaján Norbert, aki ezért piros lapot kapott.

Ez a döntés akár bejöhetett volna a védő részéről, de végül nem járt jól vele a csapata, a szabadrúgásból ugyanis Molnár Gábor 18 méterről bevágta a jobb felső sarokba a labdát. Az őrült hajrában még egy kavarodás után egyenlíthetett volna a Soroksár, ám nem járt sikerrel, így pont nélkül maradt, a Kisvárda pedig idénybeli harmadik győzelmét aratta. 2–1

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik