Gyerekfocisták foglalták el egy napra a Pancho Arénát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 11:15
Fotó: Majoros Árpád Csaba/Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Több mint 500 gyermek érkezett a felcsúti Puskás Akadémiára vasárnap az ország legelmaradottabb településeiről a Felzárkózó Települések Kupájára, amelyről az idén Szalonna, Kömlő, Nagyecsed és Komádi vitte haza az aranyérmet – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete október 13-án immár negyedik alkalommal rendezte meg a nehéz sorsú gyermekeket megmozgató országos bajnokságot, amelyen – a három korosztályos torna mellett – az idén először vehettek részt a gyermekotthonok legjobb csapatai.

A programban az év első felében 1500 gyermek vett részt a régiós selejtezőkön. A FETE Kupán a három korosztály 38 együttese mellett 10 gyermekotthon csapata mérkőzött meg.

A felzárkózó települések fiatal tehetségeit célzó program megvalósításában a Magyar Labdarúgó-szövetség is a kezdetektől részt vesz: a 2023-ban alakult FETE-válogatottnak (U12, U16) edzéslehetőséget kapnak Telkiben, illetve a játékosok címeres mezben léphettek pályára mérkőzéseiken. A tavalyi fair play díjas tiszaburai csapat személyesen búcsúztathatta az Eb-re kiutazó férfi A-válogatott játékosait, akik autogramokkal és fotókkal kedveskedtek a FETE Kupa résztvevőinek.

A győztesek
U10: Szalonna
U12: Kömlő
U15: Nagyecsed
Gyermekotthonok: Komádi

További részletek ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik