Két fejes gól három pontot ért a Mezőkövesdnek Tatabányán

KUN ATTILAKUN ATTILA
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 16:45
A Mezőkövesd Tatabányán is nyerni tudott (Fotó: Mezőkövesd Zsóry, archív)
A labdarúgó NB II 10. fordulójában a Mezökövesd a második félidő elején percek alatt eldöntötte a Tatabánya elleni találkozót (0–2).

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

OPUS TIGÁZ  TATABÁNYA–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 0–2 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1000 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Horváth Zoltán, László István Sándor)
Tatabánya: Lóth – Buna (Vass P., 54.), Jagodics M., Deutsch B. (Forró, 74.) – Bertus (Soltész B., 54.), Harsányi D. Szegleti G., Eördögh – Csernik, Kiprich D. (Jelena, 69.), Árvai D. (Vida K., 54.). Vezetőedző: Gyürki Gergely
Mezőkövesd: Juhász I. – Horváth K. (Krausz, 68.), Zachán, Bora, Kállai K. (Csirmaz, 90+1.) – Zvekanov, Cseri (Cibla, 68.), Vajda S., Varjas – Szalai J. (Harsányi I., 90+1.), Bartusz (Bányai, 59.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Bartusz (48.), Szalai J. (51.)
MESTERMÉRLEG
Gyürki Gergely: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. Mi a kapufánk által valamivel közelebb álltunk ehhez, de az elmúlt hetek szokásának megfelelően ezúttal is kifelé pattant a labda. A második félidő elején két súlyos hibát is vétettünk, amelyeket ezen a szinten megbüntetnek. A kapott gólokra rosszul reagáltunk, nem volt esélyünk a pontszerzésre. A rutinosabb csapat nyert.
Csertői Aurél: – Az első félidőben nem találtunk fogást a Tatabányán, a másodikat viszont nagyon jól kezdtük. Ha a két gólunk után pontosabbak a kontráink, hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót, de így is megérdemelt győzelmet arattunk.

Három ponttal távozott a Kövesd Tatabányáról (Fotó: Mezőkövesd Zsóry, archív)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Mezőkövesd, de néhány perc után átvette a kezdeményezést az elsősorban a jobb szélen operáló Tatabánya. Nagyed órányi játék után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, a két csapat nem talált fogást egymáson. A színvonal nem volt túl magas, de a felek gólratörően játszottak, mindkét kapusnak bravúrokat kellett bemutatnia. A támadásai többségét a félidő végén a bal oldaalra áthelyező Tatabánya kapufáig jutott, gólt azonban nem láthatott a közönség az első játékrészben. 

A második elején aztán mindjárt kettőt: a Mezőkövesd a hazaiak rövidzárlatát kihasználva néhány percen belül kétszer is fejjel volt eredményes, eldöntve ezzel a találkozót. A Tatabánya ezt követően próbálkozott ugyan, de egy valóban nagy helyzeten kívül veszélytelen volt a mezőkövesdi kapura, a visszaálló vendégek viszont a kontráik végén többször is közel jártak a gólszerzéshez. A Mezőkövesd rutinosan menedzselte le a mérkőzés végét és megérdemelt győzelmet aratott az egyre nagyobb gödörbe kerülő Tatabányával szemben.

Jól sikerült a bemelegítés, nyert a Kövesd (Fotó: Mezőkövesd Zsóry/Facebook)

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk,  mire megy a legutóbbi öt bajnokiját kivétel nélkül elveszítő, sereghajtó Opus Tigáz Tatabánya a Csertői Aurél kinevezése óta feljavult, és az előző három fordulóban hét pontot gyűjtött Mezőkövesd Zsóry ellen. 

A válogatott szünet miatt két hét után folytatódnak a másod­osztályú bajnokság küzdelmei. Ez a két hét azonban a legkevésbé sem telt unalmasan a tatabányai klub háza táján, hiszen a zsinórban öt vereségnél járó és a tabella utolsó helyére visszacsúszó csapatnál válságértekezletet tartottak. A tulajdonosi kör ultimátumot adott a szakmai vezetésnek: a következő hat fordulóban a csapatnak legalább kilenc bajnoki pontot kell szereznie, ellenkező esetben kénytelenek lesznek drasztikus változásokat eszközölni, elsősorban a szakmai stábban, de a játékosállományban is. Akkor is hasonló szankció történik, amennyiben az Opus Tigáz Tatabánya folytatja a mélyrepülést és a következő két bajnokiján vereséget szenved – írja a kemma.hu

– A Mezőkövesd stabil csapat, amely az utóbbi hetekben egyre jobb formát mutat. Pozitívan készülünk a meccsre, hiszen egyrészt az elmúlt hetekben tapasztalt pechszériánknak egyszer meg kell szakadnia, másrészt sérülések és eltiltások nélkül, teljes kerettel várjuk a mérkőzést. Zaklatott napokon vagyunk túl, de az élvonalbeli Kecskemét elleni edzőmérkőzésen aratott 2-0-s győzelem és az összeszedett játék jó kiindulási alap lehet a hétvégi mérkőzésre. A célunk természetesen a három pont begyűjtése – nyilatkozta ugyancsak a kemma.hu-nak Gyürki Gergely, az Opus Tigáz Tatabánya vezetőedzője. 

– Az elmúlt két hétben is sokat dolgoztunk, de az, hogy hasznos volt-e, amit csináltunk, csak holnap derül ki. Ha nyerünk, akkor hasznos volt, ha veszítünk, akkor nem. Igaz, hogy a sereghajtóval találkozunk, de az NB II.-ben nincsen könnyű mérkőzés, mi is voltunk sereghajtók. Egy-két győzelemmel nagyot lehet előrelépni a tabellán, míg egy-két vereséggel több pozíciót lehet veszíteni. A Tatabánya eddig is kemény, harcos mérkőzéseket játszott, nem számítunk könnyű találkozóra. Nem szeretnék senkit sem kiemelni a Tatabányából, ellenfelünk egységes csapat benyomását kelti. Szeretnénk folytatni a pontok gyűjtését és megpróbálunk játékban is előrelépni. A legfontosabb az eredmény, de ha nyerni szeretnénk olyan megingások nem férnek bele, mint a Budafok ellen. Mindig a három pontért utazunk, természetesen a győzelem a célunk, de azt megszerezni sosem egyszerű feladat – olvasható Csertői Aurél nyilatkozata a mezőkövesdi klub honlapján.

A két csapat bajnoki mérkőzésen még soha nem találkozott egymással.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik