A Szeged nyerte a dél-alföldi rangadót, és már kilenc forduló óta veretlen

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 16:29
Borvető (középen) góljával szerzett vezetést a Szeged
A labdarúgó NB II 10. fordulójában, a dél-alföldi rangadón a Szeged a Békéscsabát fogadta. Mindkét félidőben született egy-egy hazai gól, így a Tisza-parti együttes továbbra is veretlen hazai pályán, a bajnokságban pedig már kilenc forduló óta nem kapott ki.

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 2–0 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2067 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Dobos Dávid)
SZEGED: Takács J. – Szilágyi Z., Pejovics, Horváth M. – Palincsár (Könczey, 72.), Márkvárt, Haris (Biben, 80.), Mohos (Pruska, 80.), Tóth B. – Novák Cs., Borvető (Lacza, 90+1.). Vezetőedző: Michael Boris
BÉKÉSCSABA: Uram – Fazekas, Kovács G., Csató M. – Gyenti (Maronyai, 57.), Hodoniczki (Szabó B., 76.), Hursán, Pintér N. (Sármány, 76.), Mikló – Vólent (Szatmári I., 67.), Kóródi (Czékus, 57.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Borvető (29.), Novák (65.)
MESTERMÉRLEG
MICHAEL BORIS: – Mind a csapatnak, mind a szurkolóknak, mind a városnak fontos ez a siker. Az első perctől úgy álltunk a meccshez, hogy nyernünk kell, és ezt próbáltuk tudatosítani a fiúkban is. Vezetést szereztünk, majd még egy gólt rúgtunk, uraltuk a mérkőzést, és ugyan volt egy hibánk, de abból nem büntettek meg minket. Tudunk gólt szerezni, ezt bebizonyítottuk ezen a találkozón. Ma még örülünk, de holnaptól egy fontos periódus kezdődik.
CSATÓ SÁNDOR: – Gratulálok a Szegednek, egy Novák Csanáddal voltak jobbak nálunk. A kapu előtt nem tudunk elég helyzetet kialakítani, ez nagy hibánk, és ezen dolgozunk is, miközben a mezőnyben elfogadható, amit nyújtunk. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Tüzesen kezdődött a dél-alföldi rangadó – nagyjából ezt is lehetett várni a mérkőzéstől. A keménykedő Békéscsabával szemben a Szeged nyugodott meg hamarabb, és ez a fajta viselkedés szép lassan helyzetekben is megmutatkozott. Palincsár Martin lövése még nem találta el a kaput, a 29. percben viszont Novák Csanádé már igen, majd Uram János védését követően Borvető Áron közelről az üres kapuba lőtte a labdát, 1–0.

A gól után valamennyivel bátrabb lett a Békéscsaba, de ez csak abban mutatkozott meg, hogy már átjutott az ellenfél térfelére. 

A szünet után feljebb tolta játékát a Csaba , már nem húzódott annyira hátra, mint a meccs első szakaszában. Ennek ellenére a Szeged növelte az előnyét, Márkvárt Dávid szabadrúgása után Novák Csanád érkezett, és fejelt a békéscsabai kapuba, 2–0.

A csabai próbálkozások ezek után már erőtlenek voltak, Kovács Gergőnek volt még egy szöglet utáni fejese, amely fölé szállt, ezt leszámítva támadásban nagyon pontatlanok voltak a vendégek.

A Szeged ezzel megőrizte hazai veretlenségét, összességében pedig sorozatban a kilencedik mérkőzésén nem kapott ki a bajnokságban.
 

PERCRŐL PERCRE
 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a délkeleti rangadón a hazai pályán még veretlen Szeged az idegenben nyeretlen Békéscsaba ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik