Ezúttal négyet számoltak az Újpestre; ötöt vágott a Vasas

Vágólapra másolva!
2011.06.29. 20:58
null
A Vasas szurkolói remélik, hogy Simic a bajnokságban is termelni fogja a gólokat (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Mattersburgtól elszenvedett 3–0-s vereség után a szlovákiai MSK Zilinától is kikapott az Újpest labdarúgócsapata. Mészöly Géza tanítványai a somorjai felkészülési mérkőzés első félidejében egy perc alatt két gólt kaptak, végül 4–0-s vereséget szenvedtek. A Vasas az Illovszky-stadionban ötöt vágott a szlovákiai FK Bodva Moldavának, míg a Kecskemét a szintén szlovákiai FK Losonc kapuját terhelte meg négy góllal. Szép győzelmet aratott a Győr, ikszelt a Honvéd, kikapott a Haladás.

 

MSK ZILINA (szlovákiai)–ÚJPEST 4–0

Egyelőre nem megy a felkészülési időszakban az Újpestnek. A csapat azután, hogy 21–2-re legyőzte az acélosnak nem nevezhető Balatonszepezdet, következő három mérkőzésén gólképtelen maradt: az ukrán Metalurh Donecktől kettő, a Mattersburgtól három, most pedig az MSK Zilinától négy gólt kaptak.

Az Újpest hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint a lila-fehérek az első félidőben egy perc alatt kaptak két gólt, végül pedig 4–0-ra kaptak ki. Litauszkit pedig sérülés miatt le kellett cserélni.

VASAS–FK BODVA MOLDAVA (szlovákiai) 5–0

A Vasas az Illovszky-stadionban 5–0-ra legyőzte a szlovákiai FK Bodva Moldavát, a mérkőzésen a napokban szerződtetett horvát Marko Simic négy gólt szerzett.

A találkozón szerepet kapott a Nyíregyházáról érkező próbajátékos, Sarus Balázs, valamint a belga-ugandai kettős állampolgárságú középpályás, Didier Ndango is.

Ndango néhány napja a Honvédnál járt tesztelésen, ám ott nem tartottak igényt a játékára - a meccs után kiderült, itt sem marasztalják... Sarus viszont szombaton, az Újpest ellen is lehetőséget kap.

BP. HONVÉD–DUNASZERDAHELYI AC (szlovákiai) 1–1

A Bp. Honvéd hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a szlovákiai DAC-cal. A Honvédban kezdőként kapott lehetőséget a kispesti nevelésű Németh Norbert, a legutóbb a Vasasban játszó középpályás szabadon igazolható. A Nemzeti Sport információi szerint a kispestiek holnap tárgyalóasztalhoz ülnek Némethtel, akivel meg is egyezhetnek.

Ugyancsak holnap dőlhet el a sorsa a montenegrói Radoszlav Szekulicsnak, aki a szlovákiai Lucenec elleni felkészülési találkozón mesterhármast ért el, ő is kezdőként kapott lehetőséget a dunaszerdahelyiek ellen.

A Honvédban még két próbajátékos kapott szerepet rajtuk kívül: a már a Losonc ellen is pályán lévő horvát középhátvéd, Boris Belkanovic, valamint Balla Ádám. A 20 éves csatár fiatal kora ellenére már több országban is megfordult (Olaszország, Németország, Svájc).

A sérültek közül Ivancsics Gellért rendbe jött, Danilo, Debreceni András és Horváth Adrián viszont csak a pálya széléről nézhette a mérkőzést.

JÁTSZOTT A HALADÁS, A KTE ÉS AZ ETO IS

A Bécsben rendezett felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Haladás, amely végül 1–0-s vereséget szenvedett a Csornomorec Odesszától. A mérkőzés egyetlen gólját a korábban a Ferencvárosban nevelkedő ifjabb Szergej Kuznyecov szerezte.

A Kecskemét felkészülési mérkőzésen hazai pályán 4–1-re legyőzte a szlovákiai FK Lucenec labdarúgócsapatát. A találkozón Francis Litsingi és Simon Attila is duplázott.

A Győri ETO 1–0-ra győzött az FC Nitra vendégeként. Az összecsapás egyetlen találatát a csereként beálló Simon András szerezte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KTE-ERECO–FK LUCENEC (szlovákiai) 4–1 (2–0)
Kecskemét, 500 néző. Vezette: Kaszala
KTE-ERECO: Ribánszki (Antal) – Koszó (Radanovics), Gyagya, Balogh B., Farkas A. – Ebala (Csukics), Bertus (Szavics) – Bori, Litsingi (Dosso), Foxi (Stokic) – Tököli (Simon A.)
G: Litsingi 2, Simon A. 2., ill. Brasen
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FC NITRA (szlovákiai)–GYŐRI ETO FC 0–1 (0–0)
Nyitra, 250 néző. Vezette: Berger
GYŐR: Sztevanovics – Takács Á., Djordjevics (Sztanisics), Fehér Z., Völgyi (Szabó O.) – Koltai (Alekszidze), Pilibaitis (Windecker), Trajkovics (Kiss M.), Ji-Paraná (Tokody) – Dudás (Dinjar), Ahjupera (Simon A.)
G: Simon A.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MSK ZILINA (szlovákiai)–ÚJPEST 4–0 (2–0)
Somorja, 500 néző
ÚJPEST: Balajcza – Fehér Cs. (Üveges), Litauszki (Wilson), Takács Z., Pollák – Egerszegi (Bognár I.), Tajthy – Simon K. (Popovics), Balogh B., Nagy P. (Szabó B.) – Kabát
G: Strihavka, Lietava, Gergel, Fótyik
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOMBATHELYI HALADÁS–CSORNOMOREC ODESSZA (ukrán) 0–1 (0–1)
Bécs, 100 néző
HALADÁS: Rózsa (Gőcze) – Schimmer (Szvoboda), Guzmics (Devecseri), Nagy II G., Tóth P. (Sipos N.) – Sluká (Skriba), Búrány (Ugrai), Iszlai (Irhás), Halmosi (Farkas M.) – Kovács I. (Szakály A.), Kenesei K. (Simon A.)
G: Kuznyecov

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–FK BODVA MOLDAVA (szlovákiai) 5–0 (0–0)
Illovszky-stadion, 200 néző. Vezette: Demeter M.
VASAS: Janjusevics – Kulcsár D., Mileusznics, Gáspár J., Katona M. (Polényi) – Jokics (Fürjes) – Didier (Sarus), Bárányos (Ferkó), Arszics (Ponczók) – Beliczky, Simic
G: Simic (4), Ferkó
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–DUNASZERDAHELYI AC (szlovákiai) 1–1 (0–0)
Bozsik-stadion, 300 néző. V: Döme G.
BP. HONVÉD. 1. félidő: Kemenes – Kostolani, Botis, Belkanovic, Novák A. – Németh N., Akassou, Zelenka, Tchami – Szekulics, Délczeg. 2. félidő: Sánta – Baráth, Lovric, Hidi, Hajdú N. – Nagy G., Nagy A., Ivancsics, Czár – Vernes, Balla Á.
DUNASZERDAHELY: Kiss D. – Kaplan, Konecny, Ágh Z., Németh Zs. (Sztasko) – Heliszek (Csonka Á.), Milek, Králik (Lénárt), Coric – Tomcák (Nkendo), Hassan
G: Hajdú N., ill. Helísek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik