Marics gólja győzelmet ért a Pápának Újpesten

Vágólapra másolva!
2011.07.16. 21:59
null
Goran Marics (balra) előbb kihagyta az év helyzetét, majd győztes gólt fejelt(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I 2011–2012-es szezonjának első fordulójában a Pápa Goran Marics fejes góljával 1–0-s győzelmet aratott az Újpest otthonában.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben az Újpest?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A továbbra is az elsősorban a saját nevelésű fiataljaira építő Újpest az előző idényben elért 13. helyezésnél merészebb álmokat szövögető Pápát fogadta az NB I első fordulójában a Szusza Ferenc Stadionban.

Az első félidőben nem mozgott túl acélosan a Mészöly Géza által megalkotott gépezet. Igaz, Takács Zoltán a 29. percben betalált Szűcs Lajos hálójába (miután Lázár Bence kapáslövése a kapufáról épp hozzá pattant), de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. A visszajátszások azonban nem bizonyították egyértelműen, hogy Oláh Gábor helyesen ítélt.

Gördülékenyebben mentek a dolgok ugyanakkor a Pápánál az első negyvenöt perc során. A Véber György vezetőedző által kidolgozott szerkezet – amelyben Goran Marics a Vasastól szerződtetett Ferenczi István mögül irányít, a Pécsről érkező Lovrencsics Gergő pedig a széleken okoz zavart az ellenfél védelmében – sok helyzetet eredményezett, az már más kérdés, hogy ezekből egyet sem tudott gólra váltani a Pápa.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez az NB I-ben a Pápa?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A vendégek legnagyobb ziccere a szerb Marics nevéhez fűződik, aki Lovrencsics gyönyörű lefordulását és beadását követően két méterről a lécet találta el. Valószínűleg előre elkönyvelhetjük, hogy az NB I 2011–2012-es idényének legnagyobb kihagyott helyzetét láthattuk.

Nem sok változást hozott a második játékrész sem, a Pápa újabb ziccerrel nyitott, ezúttal Quintero találta magát nagy helyzetben, de a kolumbiai a gólvonalon álló védőbe, Dvorschák Gáborba lőtte a labdát tizennégy méterről.

Sokáig úgy tűnt, megelégszenek a csapatok az egy-egy ponttal, a vége előtt tíz perccel azonban Giorgi Ganugrava szép csele és lágy ívelése után Marics ezúttal nem hibázott a kapu torkából. Egy szép fejessel megszerezte a vezetést és egyben a győzelmet is csapatának, így megszületett az NB I első idegenbeli sikere a mostani szezonban.

A Pápa egyébként 2009 augusztusában nyert legutóbb bajnokin a Szusza Ferenc Stadionban, akkor 3–0-ra győzött.

Az újpesti szurkolók beváltották ígéretüket, a 60. percben kivonultak (Fotó: Németh Ferenc)
Az újpesti szurkolók beváltották ígéretüket, a 60. percben kivonultak (Fotó: Németh Ferenc)
ÚJPEST FC–LOMBARD PÁPA 0–1

MESTERMÉRLEG

Véber György: „Ezen a mérkőzésen minimum három gólt kellett volna szereznünk, a legfontosabb azonban, hogy jól játszottunk. Ezt a meccset a jobban játszó csapat megérdemelten nyerte meg. Bosszús vagyok a kihagyott helyzetek miatt, de nem forgott veszélyben a kapunk. Még csak az első bajnoki volt, támadójátékban még fejlődnünk kell, ez a keret azonban alkalmas lehet a céljaink elérésére.”

Mészöly Géza: „Nekünk is megvoltak a ziccereink, melyek alapján akár nyerhettünk is volna. Bosszús vagyok, hazai pályán több kell a csapattól. Úgy láttam, a gólt megelőző szituációban a pápai játékos kézzel tette maga elé a labdát. Többet akartuk birtokolni a játékszert, az egyéni hibák miatt azonban ez nem sikerült.”
LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Újpest–Pápa 0–1 (Marics 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik