Németh egyik riválisa még augusztusban távozhat

Vágólapra másolva!
2009.08.26. 17:08
Címkék
Elképzelhető, hogy még a nyári átigazolási időszakban elhagyja az AEK Athén labdarúgócsapatát a 2008–2009-es szezonban stabil csapattagnak számító algériai válogatott támadó, Rafik Dzsebbur – ebben az esetben Németh Krisztiánnak eggyel kevesebb riválissal kell számolnia.

Németh októberig jóval többet lesz az U20-as válogatottnál, mint Athénban (Fotó: Czagány Balázs)
Németh októberig jóval többet lesz az U20-as válogatottnál, mint Athénban (Fotó: Czagány Balázs)
block_class=|szavazas_id=171|
nso_box_szavazas
nso_box_szavazas
mceBlockPasteEnd
Dusan Bajevics, az athéni sárga-feketék szerb trénere egy ékkel és egy „támogató csatárral” szereti játszatni csapatát. Az ék pozícióját a „helyi Zorro", az argentin Ismael Blanco sajátította ki, mögötte általában honfitársa, Nacho Scocco játszik. Az előző szezonban gyakran pályára lépő marokkói Rafik Dzsebburnak viszont nagyon kifelé áll a szekere rúdja, és ez megkönnyítheti Németh dolgát.

A csatár a AEK Vaslui elleni Európa-liga-mérkőzése előtt arra kérte a trénert, hogy ne tegye be a keretbe – könnyen lehet, hogy az európai kupaszereplést akarja „megúszni", hiszen ez megakadályozná, hogy más egyesülettel játszhasson kupameccsen, ha eligazol.

„Dzsebburnak nagyon sok problémája van az AEK edzőjével, Dusan Bajeviccsel, és a tréner már megpróbált megszabadulni tőle. Nem valószínű, hogy Dzsebburral komolyan számolna, épp ezért kérte, hogy a vezetőség hozzon még egy csatárt, így került ide Németh" – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére a görög Sportday szakírója, Antonisz Ikonomidisz.

„A szerződésében nincs benne, hogy a stáb biztosítsa neki a játékidőt, de úgy tudjuk, Rafa Benítez garanciát kért arra, hogy rendszeres játéklehetőséget kap Németh az AEK-ben” – tette hozzá.

Dzsebbur távozása tehát jó lehet Németh Krisztiánnak, az viszont megnehezíti a beilleszkedését, hogy az ősz egy részét az U20-as nemzeti csapattal kell töltenie.

A csatár természetesen benne van Egervári Sándor kedden kihirdetett bő vb-keretében, és jövő hétfőn csatlakozik az összetartáson levő csapathoz, amely szeptember 9-ig készül együtt. Németh a vb előtt és alatt is távol lesz (ha nem jön közbe sérülés), így október közepéig Bajevics nem számolhat vele, és már egy kialakult csapatba kell beilleszkednie.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik