Tőzsér Dániel duplájával pontszerzéshez segítette a Genket

Vágólapra másolva!
2009.08.08. 22:15
null
Tőzsér Dániel szabadrúgásból és tizenegyesből is betalált
Címkék
Tőzsér Dániel lett a Racing Genk hőse, miután a második fordulóban két gólt helyezett el a Waregem hálójában, és ezzel döntetlenre mentette a mérkőzést. Tóth Balázs szintén a pályán volt. Az Anderlecht hazai pályán verte meg a Cercle Bruges együttesét.

Mind Tóth Balázs, mind Tőzsér Dániel a kezdőcsapatban kapott helyet a Genkben a Zulte-Waregem elleni bajnokin, és utóbbinak nem kellett sokat várni, hogy megszerezze a vezető gólt.

A magyar játékos a tizedik percben szabadrúgáshoz jutott, és Tőzsér lövése a hálóban kötött ki. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a labda megpattanjon Hylandon, így Bossut kapus teljesen esélytelen volt a hárításra.

Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a vendégjátékosok, ugyanis egy szöglet után D’Haene továbbította kapura a labdát. Bár Verlust kapus kiütötte a próbálkozást, az asszisztens jelezte, hogy ezt már a gólvonalon túlról tette, így Breda játékvezető megadta a gólt. Ráadásul a 31. percben Joao Carlos megkapta a második sárgáját, így tíz emberre fogyatkoztak a vendégek.

A szünetig nem született újabb gól, de az 50. percben Teddy Chevalier lövésével szemben már tehetetlen volt a vendégkapus. Úgy tűnt, hogy az emberhátrányban játszó vendégek már nem tudnak újítani, ám mégis megszerezték az egyenlítő gólt: Bossut kapus szabálytalankodott Koitával szemben, Breda pedig tizenegyest adott.

Tőzsér állt a labda mögé, és értékesítette is a büntetőt. Az eredmény már nem változott, ennek még a Waregem is örülhetett, mivel Koita fejese nem sokkal később a kapufán csattant. Mindkét magyar végigjátszotta a meccset, Tóth Balázs egy sárga lappal került fel a jegyzőkönyvbe.

Győztes csapat tagja volt Juhász Roland, az Anderlecht ugyanis ötgólos mérkőzésen megverte a Cercle Bruges-t. A végig a pályán lévő magyar védőnek helyzete is volt, ám nem tudott betalálni.

BELGIUM
2. FORDULÓ
Anderlecht–Cercle Bruges 3–2
Mouscron–Roeselaere 0–0
ST. Truiden–Charleroi 0–0
Westerlo–Kortrijk 1–1
Zulte-Waregem–Genk 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik