Király: Új korszak kezdődött, és nyerésre állok

Vágólapra másolva!
2009.09.25. 10:55
null
Király Gábor 11-est is hárított a Hertha elleni párbaj végén (Fotó: Action Images)
Címkék
Szerda este a másodosztályú 1860 München a rendes játékidőben elherdálta kétgólos előnyét, ám tizenegyesekkel végül legyőzte a Dárdai Pállal felálló élvonalbeli Herthát a Német Kupában, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A forró hangulatú összecsapás főhőse az egykoron éppen a berlinieket erősítő müncheni kapus, Király Gábor volt, aki a meccs másnapján adott interjút a Nemzeti Sportnak.

„Érdekesen alakult a mérkőzés, és szerencsésnek vallhatjuk magunkat, hogy mi mentünk tovább” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott interjúját Király Gábor, miután együttese többek között az ő bravúrjainak köszönhetően továbbjutott a Német Kupában a Hertha ellen.

„Volt egy-két védésem, de hát nekem az a dolgom, hogy megőrizzem csapatom kapuját a góltól" – mondta szerényen a saját teljesítményéről Király.

A kapus produkciójáról a mérkőzést követően egyébként a Herthát erősítő Dárdai Pál is elismeréssel beszélt.

„Na, jó. A száztizenötödik percben tényleg nagyot védtem, éppen Pali lövésénél. Amikor befelé húzott a tizenhatosra, biztos voltam benne, hogy a hosszú sarkot veszi célba. Tizenkét éves korunk óta ismerjük egymást, azt hittem, nem tud meglepni. Megtette, visszalőtte a labdát a rövidre, és nagyot kellett ugranom, hogy hárítsak. Sikerült, ő meg szentségelt, majd megtapsolt. Egyébként pedig neki is jár az elismerés, mert óriási mezőnymunkát végzett, a pálya minden pontján feltűnt. Rettenetesen sajnáltam a meccs után" – reagált korábbi klubtársa elismerésére Király.

A válogatott hálóőr arról a mérkőzés alatt készült fotóról is beszélt, amelyen úgy tűnik, hogy fojtogat egy berlini futballistát.

„Akkor az jól sikerült kép lehet, mert nem fojtogattam, hanem igyekeztem kimenteni a körülötte kialakuló csetepatéból; a meccs végén a Hertha pályaedzője meg is köszönte nekem, hogy sportemberhez méltón cselekedtem. Sárga lapot is kaptam, de nem ezért, hanem időhúzásért, legalábbis a játékvezető ezért mutatta fel nekem. Hm, ezek szerint ő még nem látott engem időt húzni..." – tűnödött el a kapus.

Király végezetül azt is elmondta, hogy semmit sem változtatott azon a stíluson, amelyet egy évtizede képvisel.

„Ha mégis változtam, az az előnyömre vált, elvégre az évek előrehaladtával a sportoló egyre tapasztaltabb lesz. Nekem mindenesetre jót tett az egyéves kihagyás Angliában, mert így a teljes belefásulás helyett feltöltődhettem, s fel tudtam készülni karrierem következő időszakára. Ez az új korszak harminchárom évesen kezdődött nálam, s a jelek szerint nyerésre állok" – mondta.

Az 1860 München–Hertha meccsről készült írásunkat itt olvashatja!

A KIRÁLY GÁBORRAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik