Németh-góllal vezetett, de csak ikszelt az AEK

Vágólapra másolva!
2009.09.20. 17:41
Címkék
Megszerezte első görög bajnoki gólját az AEK Athénban Németh Krisztián: az U20-as válogatotthoz rövidesen csatlakozó magyar csatár szép találattal segítette döntetlenhez csapatát a PAS Jannina ellen.
NÉMETH ELSŐ GÖRÖG BAJNOKI GÓLJA
NÉMETH ELSŐ GÖRÖG BAJNOKI GÓLJA
 

 

Németh a kezdőcsapatban kapott helyet Mihalisz Pavlisz partnereként. Az athéni sárga-feketék az első félidőben képtelenek voltak feltörni a Jannina védekezését.

A fordulás után Dusan Bajevics beküldte az Európa-liga-meccs után pihentetett Ismael Blancót, és az AEK fel is pörgött. Az 52. percben labdaszerzés után Roger Guerrero tökéletes átadással szöktette Némethet, aki nagyon higgadtan elpasszolt a kifutó Szikaliasz kapus mellett.

A magyar légiós a 72. percben Youssouf Hersi előtt teremtett lehetőséget, de társa kihagyta a lehetőséget, majd a 74. percben Bajevics lehívta Némethet, és a rutinos védekező középpályást, Pantelisz Kafeszt küldte be.

Az athéni csapat a hajrában ráült az eredményre, de eredménytelenül: az AEK hiába került emberelőnybe, Kontopulidisz egyenlített, Kafesz és Jahic pedig csak kapufáig jutott el, így Németh első görög bajnoki gólja döntetlent és egy pontot ért a Szuperliga 4. fordulójában.

Az idegenben ikszelő Ergotelisz keretében nem kapott helyet Posza Zsolt.

Némethet (balra) első bajnoki gólja után köszönthették társai (Fotó: Imago)
Némethet (balra) első bajnoki gólja után köszönthették társai (Fotó: Imago)
GÖRÖG SZUPERLIGA
4. FORDULÓ
Levadiakosz–Ergotelisz 2–2
PAS Jannina–AEK 1–1
Skoda Xanthi–Panthrakikosz 1–0
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik