Hajnal Tamás túl a fájdalomtűrés határán

Vágólapra másolva!
2009.12.18. 11:24
Címkék
A regenerálódás folyamatát elmondása szerint kissé türelmetlenül viseli a német élvonalban szereplő BVB Dortmund magyar légiósa, Hajnal Tamás. Jóllehet a középpályás tisztában van vele, hogy az orvosok zöld jelzése előtt nem rúghat labdába, legalábbis a pályán.

 

Hajnal Tamásnál azért néha előkerül a labda (Fotó: Action Images)
Hajnal Tamásnál azért néha előkerül a labda (Fotó: Action Images)

„Néha azért előkerül a labda, van, hogy az erősítések közben dekázgatok vagy éppen visszapasszolom, még bal lábbal is. A teljes felépülés érdekében elhúzódik a kihagyás, sajnos nem tudom meggyorsítani a gyógyulási folyamatot. Valószínűleg azért vagyok türelmetlen, mert ilyen hosszú kényszerpihenőre még sohasem kárhoztattam pályafutásom során" – mondta érdeklődésünkre a 28 esztendős labdarúgó.

Mindenesetre sérülten is mozgalmas napjai vannak, mert újabban Amszterdamban tölti a hét elejét: hétfőtől szerdáig ott kezeli a szakorvos, aki korábban mások mellett Kaká, Andrij Sevcsenko és Massimo Ambrosini sérülésével is foglalkozott.

„Időnként egy-egy gyakorlás után még bedagad a lábam, de a szakorvos szerint ilyen jellegű sérüléseknél ez természetes. Már javában erősítek, a sérült bal lábamat is terhelhetem, noha előfordul, hogy ilyenkor átlépem a fájdalomtűrő képességem határát. Összeszorított fogakkal csinálom végig a feladatokat, s úgy kalkulálok, hogy januárban már fájdalommentesen tréningezhetek" – véli a Dortmund kulcsembere.

Felvetődik a kérdés, hogy az újabban nagyszerű formában lévő, a Bundesligában kilenc mérkőzés óta veretlen s a tabella hatodik helyére felkapaszkodó fekete-sárgák kezdő tizenegyébe mennyire lesz egyszerű visszaverekednie magát.

„Nagyon jól megy mostanában a csapatnak, tehát biztos nem lesz egyszerű, mindamellett edzőnk, Jürgen Klopp folyamatosan azzal fordul hozzám, hogy igyekezzek a gyógyulással, mert januárban számolna velem. Jólesnek a szavai, bár ami azt illeti, én már akkor is boldog leszek, ha elmúlnak a fájdalmaim és ismét teljes erőbedobással, felszabadultan készülhetek. Nagyon hiányzik már a futball" – vallotta be Hajnal Tamás.

A rövid téli szünetet követően január 17-én, az 1. FC Köln otthonában játssza első „tavaszi" bajnokiját a Dortmund, amely a hét végén a Freiburg elleni hazai mérkőzéssel zárja az évet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik