A drukkerek szerint Király volt a király

Vágólapra másolva!
2010.01.05. 10:19
null
Király jól védett, és ezt értékelik a szurkolók (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Igaz ugyan, hogy egyelőre nem a várakozásoknak megfelelően szerepel a német másodosztályban az 1860 München, azonban Király Gábor, az együttes kapusa ennek ellenére nem panaszkodhat: a szurkolók szerint a magyar válogatott játékos volt az őszi szezon legjobb 1860-as labdarúgója.

Nagy megtiszteltetés érte Király Gábort, az 1860 München kapusát: a bajor klub szurkolói a magyar válogatott játékost választották meg a csapatból a mögöttünk hagyott őszi idény legjobb futballistájának.

A szavazáson a drukkerek hat játékos közül választhattak, s az a hat labdarúgó került be a jelöltek közé, aki a teljesítményével felhívta magára a figyelmet a szezon első 17 bajnokiján: Király mellett Antonio Rukavina, Alekszandar Ignjovszki, Benny Lauth, José Holebas és Alexander Ludwig szerepelt a listán.

A szurkolók a voksukat egyértelműen Király mellett tették le, aki hatalmas fölénnyel, a leadott szavazatok 46 százalékát megszerezve lett első – a második helyen záró Ignjovszki csak 19 százalékot kapott.

A magyar kapus a nyáron érkezett Münchenbe az angol második ligás Burnleytől (igaz, a 2009-es tavaszt is Németországban töltötte, a Leverkusen kölcsönjátékosaként), és a jelek szerint remek döntést hozott: jó teljesítményt nyújt, és erre a müncheni együttes hívei is felfigyeltek – akiknél a kapus amúgy is nagy kedvenc a szürke mackónadrágja miatt..

Már csak az kellene, hogy az 1860 kicsit jobban szerepeljen a bajnokságban: az egyszeres német bajnok jelenleg a 12. helyen áll a 18 csapatos Bundesliga 2-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik