Lengyelország: edzője német szakkifejezést talált Holmanra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.23. 14:25
A Ferencvárostól nemrégiben kölcsönvett fiatal labdarúgó, Holman Dávid olyan teljesítményt nyújtott a Lech Poznan eddigi két felkészülési mérkőzésén, hogy Maciej Skorza vezetőedző már a kezdőcsapatbeli szerepeltetését is el tudja képzelni. És azt mondja: a magyar egy offensiv-allrounder.

„Egyetlen közös edzőtáborozás alapján nem tanácsos kiállítani egy játékos bizonyítványát, hiszen mindenkire másképp hat az alapozás kemény munkája. – idézi a poznan.sport.pl a lengyel szakembert. – Holman Dávid azonban egészen jól állja a sarat, nem is zárom ki, hogy kiharcolja a kezdőcsapatbeli tagságot, de erről egyelőre korai beszélni.”

A magyar játékost már nem először dicsérő tréner szerint Holman védőmunkáján még jócskán van mit csiszolni, ám a benne rejlő támadópotenciál elismerésre méltó.

„Alapvetően támadó középpályásról beszélünk, de a magyar utánpótlás-válogatottban csatárként is szerepeltették. Ehhez hozzá kell tenni, hogy mindkét szélen is képes játszani, azaz illik rá az offensiv-allrounder meghatározás – hívta segítségül a német futballnyelvben egy támadó sokoldalúságára gyakorta alkalmazott szakkifejezést Skorza. – Az említett négy poszt között fontos az átjárás, és az én szememben nagy előny, hogy ő mindegyiken jó, ezáltal illeszkedik a stratégiánkba. Az máris látszik, hogy nagyon jól megérti magát a két gólvágónkkal, Kasper Hämäläinennel és Darko Jevticcsel.”

Az újságírói kérdésre, miszerint Holman elég gyors-e ahhoz, hogy szélsőt játsszon, a Lech edzője a következőket válaszolta:

„Nem ő a leggyorsabb futballistánk, például nem olyan gyors, mint honfitársa, a szintén nálunk játszó Lovrencsics Gergő, de úgy vélem, a sebessége alkalmassá teszi arra, hogy megállja a helyét (szélsőként is) a bajnokságunkban.”

A 19 forduló után a harmadik helyen álló Lech február 14-én a Pogon Szczecin otthonában játssza első tavaszi bajnokiját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik