Anglia: Bajner? Fantasztikus, de benne van a nagy bukás is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 14:35
Az Ipswichtől kölcsönvett magyar labdarúgóban, Bajner Bálintban óriási lehetőségek rejlenek, ám intő jel, hogy az eddigi három mérkőzésén egyetlen gólt sem szerzett a Notts Countyban. Csupán türelem kérdése az egész? – ezt egyelőre a Nottingham Post internetes kiadásában csütörtökön megjelenő rövid elemzés szerzője sem tudja eldönteni.

„Az ő története lehet olyan, amit egy év múlva már szívmelengető emlékként őrzünk, de olyan is, hogy addigra azt is elfelejtjük, hogyan kell kiejteni a vezetéknevét” – olvasható a klub hivatásos szurkolójaként is aposztrofálható meccsmagazinkiadó, Stuart Brothers írásában. (A magazin következő interjúalanya éppen Bajner lesz, várják a szurkolói kérdéseket.)

A szerző megemlíti: a srác „fantasztikus”, megkerülhetetlen jelenség a csatársorban, veszélyt jelent a levegőben, hihetetlenül gyors, képzett, jól kezeli a labdát, de egyelőre eldönthetetlen, hogy a mérkőzések második felére csupán a meccshiánya miatt fullad ki, vagy valami más ok húzódik meg a háttérben.

„Rendben, tudjuk, hogy a Dortmundban is játszott, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy annak idején a próbajátéka nem hagyott maradandó emléket még a Tranmere szakmai stábjában sem” – írja a szerző, figyelmeztetve ugyanakkor arra, hogy a Bajner körüli emlékezetes felhajtás nem azért alakult ki, mert a magyar szurkolók világklasszisnak tartják, hanem mert egy futballal kapcsolatos megjegyzésén („amelyet szerinte kiragadtak a szövegkörnyezetéből”) kiakadtak.

„A magyar nagyon könnyen hatalmasat bukhat a Nottsnál, de ugyanígy elemeire is bonthatja a League One-t. A tehetség minden valószínűség szerint megvan benne, de (kibontakoztatásához) szükség lenne türelemre, amelyet oly ritkán adunk meg a futballistáinknak” – zárul az elemzés.

Bajnerrel egy döntetlent és két vereséget könyvelt el a Notts County. A fekete-fehérek a 24 csapatos tabella 14. helyén állnak 27 lejátszott mérkőzés után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik