Holman Dávid: A konkurencia a különbség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.01. 13:11
null
Magyaros klub lett a Poznanból: Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid is a Lech fejlődéséért küzd <br />(Fotó: Lech Poznan Facebook)
A Ferencvárosból kölcsönbe Lengyelországba szerződő Holman Dávid úgy véli, a Lech Poznannál belekóstolhat az igazi profizmusba. Az utánpótlás-válogatott játékos szerint elsősorban a konkurencia minőségében van különbség a hazai és a lengyelországi viszonyok között.

– Túl van három felkészülési találkozón és számos edzésen, ha a vére nem is lett kék, valamelyest közelebb juthatott a Lech-életérzéshez. Milyennek tűnik?
– Elsősorban profinak – felelte határozottan a Ferencváros poznani kölcsönjátékosa, Holman Dávid. – Amikor belevágtam ebbe a kalandba, volt bennem félsz, mégiscsak az otthontól távolra kerültem huszonegy évesen, egy ismeretlen közegbe, de minden napját nagyon pozitívan élem meg az új helyzetnek. Szokás a külföldre szerződő magyar játékosoknak azt mondani, hogy egészen más világba csöppentek, hát most már én is tudom, miről beszélnek.

– De mitől annyira más?
– Attól, ahogyan minden egyes helyzetet kezelnek, ahogy mindenre, a legapróbb részletre is odafigyelnek a klubban. Van például egy alkalmazott, aki masszőr is, neki az a dolga, hogy minden előforduló kérésünket lesse, teljesítse, ha csak arról van szó, hogy kikészítse az orvos előírta vitaminokat, akkor azt csinálja. A társak is segítenek, azt hiszem, elfogadtak, kellett ehhez persze néhány edzés és edzőmeccs.

– Az edzések, amelyeken tehát sikerült elfogadtatnia magát, miben másak, mint az otthoniak?
– Hogy nagyon pörgősek. Számomra meglepő, hogy nincs száraz futás, kisebb futómennyiséget megkövetelő, dinamikus tréningekkel készülünk Törökországban, amiben nem csak én, az új fiú fáradtam el teljesen, hanem a régiek is. Azért kezdem megszokni. Amiatt pedig, hogy hatalmas a konkurencia és minden posztért hihetetlenül éles verseny folyik, az edzésen legalább annyira harcolni kell, mint a mérkőzésen. Mindenki keményen odateszi magát. Ez a legfőbb különbség a hazai és a lengyel állapot között.

– Poznani mestere felkészítette arra, hogy nem lesz gyerekjáték kezdőnek lenni?
– Tudom ezt magamtól is. Beszélgetett velem, elmondta, támadó középpályásként számol velem, de hozzátette, az lehet az előnyöm, hogy több poszton is bevethető vagyok, a szélen vagy legelöl is csapatba kerülhetek.

MIBEN TARTOZIK HOLMAN DÁVID MÁR MOST A LECH LEGJOBBJAI KÖZÉ? KIK A LEGJOBB CSAPATTÁRSAI? MILYENEK A RIVÁLISAI? VÁLASZOK A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik