Légiósok: Ahogy Rekop Gyuri mondaná, jól eltaláltam „huszonötről” - Dzsudzsák

Vágólapra másolva!
2015.04.10. 07:53
null
Dzsudzsákból gólja után felszabadult a feszültség (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, elképesztő gólt lőtt Dzsudzsák Balázs, az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Moszkva játékosa a CSZKA elleni városi rangadón. A Premjer-liga 22. fordulójában rendezett találkozón ráadásul győzelmet is ért a magyar légiós találata. A szélső a Nemzeti Sportnak adott interjújában felidézte a gólját, és reagált az egyik orosz portál által írt kritikára is.

– Kellett…
Az nem kifejezés – vágta rá Dzsudzsák Balázs, aki szerda este bombagóllal döntötte el a CSZKA és a Dinamo moszkvai derbijét (1–2). – Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk, és nem tagadom, számomra legalább annyira fontos volt, hogy a kapuba találtam. A márciusunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, a Zenit és a Szpartak elleni rangadót is elbuktuk, ráadásul a Napoli kiejtett minket az Európa-ligából. Az áprilist sem kezdtük jól, hiszen a Lokomotivot sem tudtuk legyőzni, így a CSZKA elleni mérkőzés jelentette az utolsó szalmaszálat. Amint azt a végeredmény is mutatja, megkapaszkodtunk benne. Van egy elmaradt meccsünk, ha azt behúzzuk, odaérhetünk a második, rosszabb esetben a harmadik helyre.

– Ami a gólját illeti, szerdán lőtte, de nem volt hétköznapi…
Jól eltaláltam – hogy Rekop Gyuri barátomat idézzem, „huszonötről"... A bukarestihez hasonló gól volt, csak ezúttal nem szabadrúgásból született. A CSZKA kapusa ugyanúgy beleért a labdába, mint a románoké, hála az égnek, védeni ő sem tudott. Kisebb-nagyobb sikerrel eddig is lövöldöztem távolról, legalább most mindenki megbizonyosodhatott róla, még működik a balos. A legszebb az egészben, hogy három pontot ért.

– Ahogy elnéztem a gólörömét, mintha némi feszültség tükröződött volna az arcán.
Helytálló megállapítás! Az elmúlt időszak nem a legfényesebb hangulatban telt mifelénk, beleszaladtunk egy nyeretlenségi sorozatba, visszaestünk a tabellán, és ha ez nem lett volna elég, Igor Gyenyiszovot is kitették a keretből. Kissé feszülté vált a légkör, nem csoda, hogy a keddi edzésen tiszteletét tette az elnök, és miután tudatta velünk, hogy Igor már nem tagja a csapatnak, arra kért bennünket, az utolsó tíz bajnoki meccsünkre tekintsünk úgy, mint tíz döntőre. Az elsőt megnyertük, nyomban javult a hangulat.

– Gyenyiszov esetére visszatérve: orosz lapértesülések szerint felrótta Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőnek, hogy az elnök fiát nem szakmai alapon állította be a Lokomotiv elleni kezdő tizenegybe.
Erről mi is csak hallottunk. Igor fontos láncszeme volt a csapatnak, az edzéseken és a mérkőzéseken áradt belőle a profizmus, ám nem ő volt a társaság központi figurája, amióta itt vagyok, talán még egy kávét sem ittunk meg együtt. Köszöntünk egymásnak, megkérdeztük, hogy van a másik, a társalgásunk nagyjából ennyiben ki is merült. Az nyilvánvaló volt, hogy valamiért konfliktusba keveredett az edzővel, a problémát végül úgy oldották meg, hogy átadólistára tették. Azért rajta is érezni lehetett, hogy nem dől a kardjába, ha távoznia kell. Remek futballistáról van szó, semmi kétség, de a CSZKA ellen kiderült, hogy pótolható.

– Ön meg látható…
Örülök, hogy ezt szóba hozta. Nem szokásom a bírálatokra reagálni, a minap azonban egy orosz portál olyat írt rólam, ami bántott. Bántott, mert ha valamivel nem vádolhatnak, az az, hogy láthatatlan, illetve motiválatlan vagyok. Ha azt vetik a szememre, hogy nem játszom jól, talán még el is fogadom – bár a hat gólom és a nyolc gólpasszom ellentmond ennek –, de azt kikérem magamnak, hogy a hozzáállásomat kérdőjelezzék meg. Nem tagadom, emiatt volt bennem tüske, ezért is örülök, hogy győztes góllal bizonyítottam. Ennél több szót nem is érdemel ez a történet, becsülettel teszem a dolgom továbbra is, az engem motivációhiánnyal vádoló kritikusok pedig számoljanak el a lelkiismeretükkel. Ha minden mérkőzés után úgy érzem magam, ahogy most, szerintem nekik kellemetlen, nem nekem.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, VÁGYIK-E MÉG FELJEBB DZSUDZSÁK BALÁZS ÉS A DINAMO MOSZKVA A TABELLÁN, VALAMINT HOGY MIT GONDOL A MAGYAR SZÉLSŐ A JÖVŐJÉRŐL, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik