Légiósok: Futács nagyon megijedt, megroppant a térde

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 09:00
A 2015 novemberében térdszalagszakadást szenvedő Futács Márkó ismét megsérült. A Hajduk felkészülési meccsén vett részt, és a félidőben le kellett jönnie a pályáról, így a csütörtöki Európa-liga-meccsen sem tudott pályára lépni.

„Nagyon megijedtemmondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Futács Márkó.Sokat dolgoztam azért, hogy visszatérhessek, és nagy várakozással tekintek a spliti lehetőség elé. Nyolc hónappal ezelőtt operáltak meg, és bár sokat edzettem egyedül, végigcsináltam a rehabilitációt, túl sok edzés a csapattal még nincs mögöttem. Amikor aláírtam a Hajdukhoz, egy spliti specialista megvizsgált, azt mondta, rendben vagyok, jó a lábam. Az edzőmeccs talán korai volt, nem tudom, mindenesetre egy felugrást követően éreztem, hogy megroppan a térdem – persze hogy megijedtem.”„Nagyon megijedtemmondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Futács Márkó.Sokat dolgoztam azért, hogy visszatérhessek, és nagy várakozással tekintek a spliti lehetőség elé. Nyolc hónappal ezelőtt operáltak meg, és bár sokat edzettem egyedül, végigcsináltam a rehabilitációt, túl sok edzés a csapattal még nincs mögöttem. Amikor aláírtam a Hajdukhoz, egy spliti specialista megvizsgált, azt mondta, rendben vagyok, jó a lábam. Az edzőmeccs talán korai volt, nem tudom, mindenesetre egy felugrást követően éreztem, hogy megroppan a térdem – persze hogy megijedtem.”

A vizsgálat kiderítette, hogy a szalagok nem sérültek, kisebb rándulásról van szó, nincs szükség arra, hogy felnyissák a tavaly ősszel operált térdét, néhány napos kihagyásra kényszerül csupán a játékos.

„Sok a fiatal a csapatban, a város gyönyörű, mindenki nagyon kedves, semmi problémámfolytatta a támadó.Csak hát... Szeretném, ha tökéletes lenne a lábam. Hosszú ideje nem fájt, ezért megvisel lelkileg, hogy megint nem edzhetek. De annak nagyon örülök, hogy nem súlyos a sérülés, hamarosan újra a pályán leszek."

A center a francia Nancyban (is) nevelkedett, annak idején a Werder Bremen hívta, de aztán kölcsönadták őt, többek között az angol másodosztályú Leicesterhez, amelynél minden edzőmérkőzésen kezdett. Aztán a bajnoki rajtot megelőző utolsó edzőmeccsen megsérült, és a mögötte tartalék Jamie Vardy került a csapatba, sőt Futács kiesése miatt kölcsönvették Harry Kane-t is rövidebb időre.

„Furcsa volt látni őket az Európa-bajnokságon az angol válogatottban”mondta erre Futács Márkó.

Az U20-as vb-bronzémes futballista az angliai időszak után Diósgyőrben futballozott, ott közönségkedvencnek számított, majd a Mersin szerződtette, ám a török klub pénzügyi válságba került, nem fizette ki a járandóságát, ráadásul jött a súlyos sérülés – most pedig azért ment Futács Splitbe, hogy újraépítse magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik