Chicago Fire: Elsőre két órát beszéltem az edzővel – Nikolics

Vágólapra másolva!
2017.01.26. 13:08
Nikolics Nemanja nem aprózta el: amikor első alkalommal beszélt a Chicago Fire vezetőedzőjével, két órán keresztül tartott az eszmecsere. Nem csoda, hogy a válogatott labdarúgó, érezve a ragaszkodást és az ügy komolyságát, az MLS-klubot választotta, nem az anyagilag előnyösebb ajánlattal rendelkező kínaiakat.

„Ez nem a pénzről szól. Ha az anyagi szempont lett volna döntő, akkor Kínába mentem volna, ahol csomó pénzt ajánlottak. De Európából is volt jobb ajánlatom. Vonzott az edző személye, tisztelem Veljko Paunovicsot. Nagyszerű játékos volt, remek edző lett. Vérbeli profi szakember, aki élete minden percét a labdarúgásnak szenteli. Amikor először beszéltem vele telefonon, az két órán át tartott. Elmagyarázta, hogy mi a helyzet a klubnál, a ligában, mit várnak tőle, ő mit vár tőlem. Mindezt nagyon részletesen. Hiszek benne és az elképzeléseiben. Nem akarok ígérni semmit, csupán azt, hogy küzdünk mint az oroszlánok, mert úgy vélem, hogy csak ez vezethet eredményre.”

Nikolics elmondta még, hogy amerre pályafutása során megfordult, a gólokkal nem maradt adós. Ez azonban számára csatárként nem érdem, hiszen a gólszerzés a feladata.

„Az egyéni siker számomra nem jelent elégedettséget, sokkal inkább szeretek a klubbal együtt előrelépni. Mindennek az alapja az önmagunkban és az edzőnkbe vetett hit, ami nélkül nincs eredmény.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik