MLS: Gazdag góljával klubrekorder lett, a Union kétgólos előnyről kapott ki

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 07:46
Gazdag Dániel kezdőként gólig és gólpasszig jutott (Fotó: Getty Images)
Gazdag Dániel betalált a Philadelphia Unionban az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján, magyar idő szerint csütörtök hajnalban. A Unionnak az sem volt elég a győzelemhez, hogy a 81. percben még két góllal vezetett, a mérkőzés a Chicago Fire 4–3-as győzelmével ért véget.

Gazdag Dániel kezdőként kapott lehetőséget a Chicago Fire ellen és jól is kezdett, hiszen már a 19. percben betalált a hazaiak kapujába, azonban játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Nem sokkal később a Chicago szerzett vezetést, de a hajrában előbb Chris Donovan góljával szépített a Philadelphia, majd Gazdag Dániel a hosszabbítás hetedik percében büntetőből volt eredményes.

A második félidőt is jól kezdték a vendégek, Gazdag passza után Jack McGlyn talált be, így már két góllal vezetett a Philadelphia. A négymeccses vereségsorozattal érkező Union azonban ezúttal sem tudta megőrizni előnyét. Chris Mueller gólját les miatt még érvénytelenítette a játékvezető, ám a Chicago a mérkőzés hajrájában, a 82. perc után háromszor is betalált, s a duplázó Hugo Cuypers 92. percben szerzett góljának köszönhetően a Philadelphia 4–3-ra kikapott.

Gazdag Dániel 51. gólját szerezte a Philadelphia Union színeiben, ezzel egyedüli klubrekorder lett, megelőzve az ötven gólig jutó Sébastien Le Toux-t, ráadásul Gazdagnak 107 alapszakasz-mérkőzésre volt szüksége a rekordhoz, míg Le Toux 160 találkozóig jutott el ötven gólig.

MLS
Chicago Fire–Philadelphia Union 4–3
Philadelphia: Gazdag Dániel kezdőként lépett pályára, a 45+7. percben büntetőből volt eredményes, a 49. percben gólpasszt jegyzett, az 54. percben sárga lapot kapott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik