A Leeds United ismét akcióba lép Sallai Rolandért – sajtóhír

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 16:32
Sallai Roland (Fotó: AFP)
Szerda délután keringeni kezdett a világhálón, hogy az angol második vonalban (Championship) szereplő Leeds United ismét tanulmányozza Sallai Roland (Freiburg) szerződtetésének lehetőségét.

A forrás az angol Yorkshire Evening Post, amelynek szerdai hírlevelében Graham Smyth, a lap Leeds United-felelőse ír a témáról.

Smyth felelevenítette, hogy a Leeds néhány héttel ezelőtt már tapogatózott a Freiburgnál Sallai Roland szerződtetése ügyében, de a német klubnak nem tetszett az ajánlat.

Az angol klub lépéskényszerben van, Crysencio Summerville és Georginio Rutter távozásával betöltendő űr keletkezett a támadósorban, így került a képbe ismét a magyar válogatott támadó.

A hírlevélben az szerepel, hogy a korábbi megkereséshez képest a „körülmények megváltoztak”, Sallai megszerzése most nagyobb eséllyel kísérelhető meg.

A hírt ízlelgető helyi források ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy a Premier League-ből 2023-ban kieső, az azonnali visszajutásról lecsúszó Leeds részéről talán túlzottan is ambiciózus terv a hosszú évek óta a német élvonalban futballozó Sallai megszerzése, viszont a játékos szerződéséből csupán egy év van hátra, ami akár erősítheti az angol klub tárgyalási pozícióját.

Daniel Farke személyében a Leedsnek német edzője van. A csapat két döntetlennel kezdte a Championship-idényt, és kiesett a Ligakupából.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik