Gazdag Dániel két gólt készített elő, csapata bejutott a Ligák Kupája negyeddöntőjébe

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 08:12
Gazdag Dániel továbbjutott csapatával (Fotó: Getty Images)
Gazdag Dániel klubja, a Philadelphia Union 4–2-re győzött a Cincinnati vendégeként magyar idő szerint szerda hajnalban a Ligák Kupája nyolcaddöntőjében, és bejutott az észak-amerikai labdarúgó-sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Gól nélküli első félidőt követően Gazdag Dániel kiugratásából Mikael Uhre lőtte be a vendégek vezető gólját. A későbbiekben Taj Baribo kétszer talált a kapuba, az izraeli támadó első gólja előtt ugyancsak Gazdag adta az utolsó passzt. A magyar légiós végigjátszotta a mérkőzést.

A szombati negyeddöntőben a Mazatlán FC lesz a Philadelphia vendége; a mexikói bajnokság utolsó előtti helyezettje a szintén mexikói Cruz Azult 2–2-es döntetlent követően tizenegyesekkel ejtette ki ugyancsak szerda hajnalban. A negyeddöntő további párosítása: América–Colorado Rapids, Seattle Sounders–Los Angeles FC, New York City FC–Columbus Crew.

A Ligák Kupája az észak-amerikai Major League Soccer (MLS) és a mexikói Liga MX csapatai számára 2019-ben létrehozott sorozat, tavaly az Inter Miami nyerte meg, immár Lionel Messivel a soraiban. Az Inter szerda hajnalban – ezúttal a sérült Messi nélkül – 2–0-s vezetésről 3–2-re kikapott a Columbustól, és kiesett.

LIGÁK KUPÁJA
Nyolcaddöntő
FC Cincinnati–Philadelphia Union 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik