Gazdag gólja ellenére lemarad a Ligák Kupája döntőjéről a Philadelphia

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.22. 11:42
null
Gazdag (labdával) gólja kevés volt a döntőhöz (Fotó: philadelphiaunion.com)
A magyar válogatott támadó sorozatbeli második góljával a Philadelphia Union még az első félidőben egyenlített a Columbus Crew ellen a Ligák Kupája elődöntőjében, ám a Crew a folytatásban szerzett két góljával nyert és kiharcolta a döntős szereplés jogát.

Gazdag Dániel végig a pályán volt a Columbus Crew otthonában játszott elődöntőn, amelyen a hazaiak Diego Rossi góljával hamar vezetést szereztek, ám éppen a magyar válogatott támadó volt az, aki fél óra játék elteltével egyenlített – egy védelmi hibát kihasználva szerzett labdát, majd közelről a kapuba lőtt. Hiába azonban az igyekezet, a Crew még a szünet előtt ismét vezetéshez jutott Rossi második góljával.

A fordulás után röviddel Cucho Hernández állította be a 3–1-es végeredményt, amivel a Columbus a kupasorozat négyéves történetében először jutott a döntőbe. A Philadelphia számára sem ért még véget a szereplés a vereséggel, a Ligák Kupájában ugyanis rendeznek bronzmeccset is, amelyet magyar idő szerint vasárnap hajnalban vív majd meg a csapat, az ellenfél a másik ágon a Los Angeles FC-től 4–0-s vereséget szenvedő Colorado Rapids lesz.

ÖSSZEFOGLALÓ 

LIGÁK KUPÁJA
ELŐDÖNTŐ
Columbus Crew–Philadelphia Union 3–1 
Los Angeles FC–Colorado Rapids 4–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik