Varga Kevint már a 27. percben lecserélték első meccsén, aztán klubja menesztette a vezetőedzőt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 18:15
Wesley (balra) két góljával már a 11. percben 2–0-ra vezetett a Karagümrük (Fotó: Getty Images)
Viharos délutánon mutatkozott be Varga Kevin az Ankaragücüben: a magyar támadó kezdett a török labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő csapatban vasárnap, ám két társával együtt már a 27. percben lecserélték – aztán alighogy véget ért a Karagümrük elleni, 3–2-es vereséget hozó mérkőzés, Varga klubja bejelentette: menesztették Cihat Arslan vezetőedzőt.

Az Ankaragücü gyorsan kétgólos hátrányba került, ez indokolhatta a 27. percben lebonyolított, Varga Kevint és egy másik új szerzeményt, Alper Uludagot is érintő hármas cserét, de hiába a radikális változtatás, csak felzárkózni sikerült, az eddig nyeretlen Karagümrük 3–2-re behúzta a mérkőzést.

A meccs lefújását követően nem sokkal érkezett a klub bejelentése: az érintettek gyors egyeztetését követően menesztették a vezetőedzőt. Cihat Arslannak nem sok ideje volt a bizonyításra, júliusban nevezték ki a posztra.

Az Ankaragücü a legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített, és öt forduló után hat ponttal áll.

A török sajtó a klubot egyszer már irányító Ömer Erdogant említi lehetséges új vezetőedzőként.

Mint ismert, Varga Kevin nemrégiben távozott a Sepsi OSK-tól, és néhány napja írt alá az Ankaragücünek.


Kálnoki-Kis gólt szerzett, Komáromi bemutatkozott

SZLOVÉNIA. A 60. percben becserélt Kálnoki-Kis Zsombor gólt szerzett, azonban csapata, a Nafta nem tudta borítani a papírformát, kikapott 3–1-re a Celje otthonában az élvonal vasárnapi játéknapján. A lendvai csapat magyar légiósai közül Dragóner Áron végigjátszotta a mérkőzést, a napokban szerződtetett Csóka Dominik, valamint Klausz Milán szintén kezdett, a 60. percben mindkettejüket lecserélték, Szalay Szabolcs a 76. percben lépett pályára, míg Senkó Zsombort nem nevezték be a mérkőzésre. A Nafta nyolc forduló során hat pontot szerzett, ez volt a hatodik veresége.

Az esti mérkőzésen Komáromi György bemutatkozott a Mariborban: a nemrégiben Felcsútról igazolt magyar légiós a második félidőt töltötte a pályán, csapata hazai pályán 2–0-ra győzött a Koper ellen, és a tabellán meg is előzte riválisát. A hét meccsen 15 pontot szerző Maribor a harmadik, a Koper (8/13) az ötödik. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik