Az RB Leipzig megajándékozta Szoboszlait a szerdai meccs után

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 14:24
Szoboszlai Dominik ajándékot kapott volt klubjától (Fotó: RB Leipzig)
Az RB Leipzig vezetősége a szerdai, Liverpool elleni, 1–0-ra elveszített BL-meccs után egy kis búcsúajándékkal kedveskedett a klub korábbi játékosának, Szoboszlai Dominiknak.

 

 

 

A Bild és a német bulvárlapra hivatkozva számos portál arról számolt be, hogy a Liverpool nem járult hozzá ahhoz, hogy az RB Leipzig szerdán egy búcsúajándékkal köszönjön el végleg korábbi középpályásától, Szoboszlai Dominiktól. A német klub azonban csütörtökön megosztott egy fényképet, amin látható, hogy Szoboszlai a két csapat BL-meccse után a Red Bull Arénában kapott egy, az RB Leipzig címerállatát, egy vörös bikát ábrázoló szobrocskát a Leipzig képviselőitől.

A magyar válogatott csapatkapitánya 2021 és 2023 között futballozott az RB Leipzigben, mellyel kétszer is Német Kupát nyert. Lipcséből igazolt tavaly nyáron Liverpoolba, de akkor a klub vezetőinek nem volt alkalmuk elköszönni a középpályástól, ezt most pótolták. Lipcsében szokás, hogy a távozó játékosok egy bronzbikát kapnak a klubtól búcsúajándékként.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
RB LEIPZIG (német)–LIVERPOOL FC (angol) 0–1 (0–1)
Lipcse, Red Bull Aréna, 45 228 néző. Vezette: Schärer (svájci)
RB LEIPZIG: Gulácsi – Geertruida (Bitshiabu, 74.), W. Orbán, Lukeba, Henrichs – A. Haidara (Elmasz, 86.), Vermeeren (Kampl, 74.), Nusa – Sesko (Baumgartner, 74.), X. Simons (Poulsen, 77.) – Openda. Vezetőedző: Marco Rose
LIVERPOOL: Kelleher – Alexander-Arnold (J. Gomez, 75.), I. Konaté, Van Dijk, Cimikasz (A. Robertson, 75.) – Szoboszlai, Gravenberch, A. Mac Allister – Szalah (Luis Díaz, 63.), D. Núnez (C. Jones, 75.), Gakpo. Vezetőedző: Arne Slot
Gólszerző: D. Núnez (27.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik