Sallai Roland végig a pályán volt, rangadót nyert a Galatasaray

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.28. 20:24
Sallai Roland végigjátszotta a Besiktas elleni rangadót (Fotó: Getty Images)
Sallai Roland kezdőként végig a pályán volt, a Galatasaray 2–1-re nyert a Besiktas ellen a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 10. fordulójában.

 

A Galatasaray a 13. percben szerzett vezetést, Gabriel Sara szabadrúgásából Davinson Sánchez fejelt tíz méterről a jobb alsó sarokba. A Besiktas kevés helyzetet dolgozott ki, ellenben a hazaiak többször is veszélyeztettek, különösen Mauro Icardi volt élénk – a második hazai gólt mégsem ő, hanem Victor Osimhen szerezte. A 67. percben ismét Gabriel Sara ívelte be a szabadrúgást, ezúttal Osimhen érkezett remek ütemben, és a kapu jobb oldalába fejelt.

A hajrában a cserként beálló Ernest Muci szépített, az albán támadó hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba a 92. percben. Az egyenlítésre már nem volt idő, a Galatasaray 2–1-re nyert, és immár hat ponttal vezeti a bajnokságot a Samsunspor előtt, és nyolccal az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Fenerbahce előtt.

A Galatasarayban a szeptemberben Törökországba igazoló Sallai Roland végigjátszotta a találkozót. A magyar válogatott játékos a Sofascore mérései alapján 38-szor ért labdába, 22-ből 16 passza sikeres volt, öt párharcából négyet megnyert, egy labdaszerzést és két szerelést is bemutatott.

Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia Nicosia gólgazdag mérkőzésen 6–2-re nyert a Karmiotissza vendégeként, ezzel nyolc fordulót követően 15 potntal az ötödik helyen áll. Lang a kispadon nézte végig a találkozót. Az Anorthoszisz az Apoel vendégeként lépett pályára, a hazaiak 2–0-s győzelmével véget érő találkozón Gyurcsó Ádám a 60. percben állt be. Az Anorthoszisz a 38. perctől emberhátrányban játszott.

TÖRÖKORSZÁG
Süper Lig, 10. forduló
Galatasaray–Besiktas 2–1
Galatasaray: Sallai Roland végigjátszotta a mérkőzést.

CIPRUS
Cyta Championship
Karmiotissza–Omonia Nicosia 2–6
Omonia: Lang Ádám a kispadon nézte végig a találkozót.
APOELAnorthoszisz 2–0
Anorthoszisz: Gyurcsó Ádám a 60. percben csereként lépett pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik