Háromgólos idegenbeli sikerrel hangolódott a Topolya a kupára

Vágólapra másolva!
2024.10.27. 19:01
Djakovac büntetőjével szerzett vezetést a TSC (Fotó: Pócs Attila)
A szerb Szuperliga 13. fordulójában a Topolyai SC 3–0-ra nyert a Napredak vendégeként.

 

SZERB SZUPERLIGA
13. FORDULÓ
Napredak–Topolyai SC 0–3 (0–2) – élőben az NSO-n!
Krusevac, Mladost stadion. V: N. Minakovics.
Napredak: Balevics – P. Csirkovics, Bukorac, Osztojics, Milicsics, Ignjatovics – Basztajics (Petkovics, 69.), Miletics (Toseszki, a szünetben), Krsztics, Karaklajics (Sztoiljkovics, a szünetben) – Obradovics (Bubanj, 69,). Edző: Goran Sztevanovics.
Topolya: Ilics – Radojevics, Bagnack, Djordjevics, Jovanovics Djakovac (Pejics, 71.), Radin, Miloszavljevics (Banjac, 63.) – Mboungou (Lazetics, 83.), Sztanics (Gordics, 83.) – Pantovics (Csirkovicss, 63.). Edző: Jovan Damjanovics.
Gólszerző: Djakovac (20. – 11-esből), Bahnack (26.), Mboungou (46.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem sok ideje volt a Topolyai Sport Clubnak kiheverni a Legia Warszawa elleni háromgólos vereséget a Konferencia-liga második fordulójában, hiszen Jovan Damjanovics kiválasztottjai a csütörtöki mérkőzés után három nappal később már Krusevacon léptek pályára a Napredak vendégeként a szerb Szuperliga 13. fordulójában.

A bajnokságban három győzelem után egy vereség volt a TSC mérlege, így nem csoda, hogy a találkozó előtt Damjanovics edző azt mondta, hogy stabilizálini szeretnék az eredményességükben megmutatkozó kilengéseket. Úgy tűnik, hogy ez sikerült is a Topolyának, ugyanis a krusevaci Napredak vendégeként remek teljesítményt nyújtva, 3–0-ra nyert, és már készülhet is az október 30-án sorra kerülő következő mérkőzésre, amikor a Szerb Kupában a Versec vendégeként lépnek pályára.

A továbbjutás egy meccsen dől el, így a szerdai mérkőzés tétje a tizenhat közé jutás. A TSC Krusevacon azonnal magához vette az irányítást, mezőnyfölényt harcolt ki, aminek a 20. percben meg is lett az eredménye, ugyanis Petar Sztanics lövését Krsztics a tizenhatoson belül kézzel hárította, amiért lapot ugyan nem kapott, de a TSC tizenegyest lőhetett, s azt Ifet Djakovac magabiztosan értékesítette. Hat perccel később Sztanics bal oldali szögletét az ötösön legmagasabbra ugró Bagnack fejelte a kapuba, megduplázva ezzel a TSC előnyét. A hazai csapat ritkán lépte át a félpályát, támadásban teljesen ötlettelenül játszott, így Veljko Ilics kapusnak szinte semmi dolga nem akadt az első negyvenöt percben.

A második félidőből mindössze tizennégy másodperc telt el, amikor Prestige Mboungou háromgólosra növelte a vendégek előnyét: a hazaiak a középkezdés után gyorsan elveszítették a labdát, Djakovac azonnal kiugratta csapattársát, aki egyet tolt a labdát, majd tizenöt méterről kilőtte a bal felső sarkot. A Napredak furcsamód nem omlott össze, Obradovicsnak kétszer is sikerült Veljko Ilics mögé juttatnia a labdát, az első esetben azonban a partjelző, a másodikban pedig a VAR-szoba jelezte a lest, úgyhogy maradt a TSC háromgólos előnye.

Ez az állás nem is változott már a mérkőzés végéig, így a TSC a bajnokságban visszatért a győzelmek útjára, s tizenkét találkozón tizenkilenc pontot gyűjtött, így feltornázta magát a hetedik helyre. A Szerb Kupa mérkőzése után a TSC-re a belgrádi Partizan elleni rangadó vár, utána pedig a svájci Lugano látogat a TSC Arénába a Konferencia-liga harmadik fordulójában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik