Paks: Hahn János a DAC-nál folytatja – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 15:30
null
Hahn János hét év után távozik nevelőegyüttesétől (Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság)
Igaznak bizonyultak lapunk információi, hiszen a Dunaszerdahelyi AC péntek délután bejelentette, hogy szerződtette a Paksi FC támadóját, Hahn Jánost.


Hahn János két évre írt alá, de a kontraktus egy évvel meghosszabbítható. A kkubnál így most már három magyar légiós játszik, Kalmár Zsoltot és Schäfer Andrást követte.

„Nagyon boldog vagyok, alig várom már, hogy a csapattal készülhessek. Tudom, hogy az első mérkőzésemet a nagy rivális Slovan ellen abszolválhatom. Tisztában vagyok a klub múltjával, jelenével és remélhetőleg a jövőjével is. Szeretném minél több góllal segíteni a csapatot, mihamarabb beilleszkedni és akár a bajnoki címet is elhódítani” – jelentette ki Hahn János a DAC honlapjának.

A támadó a 9-es számú mezt kapta.

Hahn János a Paksnál nevelkedett, majd a 2013–2014-es idényben egy évig a Puskás Akadémiát erősítette, ahonnan 2014 nyarán visszatért a Tolna megyei együtteshez.

A 26 esztendős támadó az elmúlt idényben bombaformában játszott, 28 bajnokin 22 gólt szerzett, amellyel gólkirályi címet szerzett. A 2021–2022-es kiírásban négy NB I-es mérkőzésen szerepelt, amelyeken négyszer volt eredményes.

Az előző évadban nyújtott teljesítményének köszönhetően a magyar válogatottban is bemutatkozhatott a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen, majd ott lehetett az Európa-bajnokságon is, ám a csoportmérkőzéseken nem lépett pályára.

Hahn János piaci értéke a transfermarkt.de adatai alapján 750 ezer euró, de a konkrét árat nem jelentették be.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Kesztyűs Barna (Bp. Honvéd), Kinyik Ákos (Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Medgyes Sinan (Budafoki MTE, szabadon igazolhatóként), Nagy Gergely (AE Larisza – Görögország), Pethő Bence (Budaörs), Simon Barnabás (Szombathelyi Haladás), Tamás Olivér (Mol Fehérvár)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Görög Gergő, Gyurkits Gergő, Kovács Flórián, Kovács László, Pesti Zoltán, Zoltán Rafael
Kiszemeltek:
Távozók: Bertus Lajos (Diósgyőri VTK), Forgács Dávid (szentlőrinci kölcsön után ETO FC Győr), Hahn János (DAC – Szlovákia), Haraszti Zsolt (MTK Budapest), Holczer Ádám (Tiszakécske), Sipos Zoltán (ETO-kölcsön után Szolnoki MÁV FC), Szakály Dénes (BFC Siófok, szabadon igazolhatóként), Vági András (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók: Bognár Dávid (Budaörs), Borsos Vilmos (Diósgyőri VTK)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik