Útban a sziget felé

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2004.02.10. 20:40
Címkék
Kezdhetnénk úgy is ezt a tudósítást, hogy optimista hangulatú sajtótájékoztatón vettek részt kedd délután az újságírók. Kezdhetnénk így is, ha a Magyar Labdarúgó-szövetség székházának bejáratánál nincs ott az a színes fotó  Fehér Miklós fényképe fekete gyászszalaggal átkötve.
A kezét érdemes figyelni: Lothar Matthäus a 29 nevet tartalmazó listával
A kezét érdemes figyelni: Lothar Matthäus a 29 nevet tartalmazó listával
A kezét érdemes figyelni: Lothar Matthäus a 29 nevet tartalmazó listával
A kezét érdemes figyelni: Lothar Matthäus a 29 nevet tartalmazó listával
A kezét érdemes figyelni: Lothar Matthäus a 29 nevet tartalmazó listával
A kezét érdemes figyelni: Lothar Matthäus a 29 nevet tartalmazó listával
Aki kilépett a liftből és gondolatban már összeállította a ciprusi tornán résztvevő magyar válogatottat, az egy pillanatra megállt a fotó előtt. Rohan tovább az élet, de a 24 éves korában elhunyt fiatalember, a Benfica és a nemzeti csapat csatára nagyon hiányzik. Ezen a kedden is szó esett a tragikusan elhunyt Fehér Miklósról, hiszen Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára egyebek mellett elmondta: "Március harmincegyedikén itthon fogadjuk Wales válogatottját, és ez a találkozó Fehér Miklós-emlékmeccsként kerül majd a történelemkönyvekbe. A helyszínről még nem döntöttünk, vagy Budapesten, vagy Győrött lépnek pályára a csapatok."
Sűrű és izgalmas program vár a magyar válogatottra. Ezt most túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen vasárnap elindul Ciprusra 29 játékos, hogy elhódítsa a hetedik ízben megrendezendő nemzetközi labdarúgótorna első helyét. Ez a mondat most nem a kötelező újságíró-optimizmus terméke, hanem Lothar Matthäus célja. A kapitány, aki ezen a tájékoztatón is jókedvűen, irigylésre méltó eleganciával és határtalan optimizmusával jelent meg a sajtó képviselői előtt, nem kertelt, nem kezdte el sorolni a sérülteket, véletlenül sem ejtette ki a száján azt az elcsépelt mondatot: "…még az út elején tartunk, ez a kísérletezés időszaka, így másod-, sőt harmadlagos az eredmény."

A válogatott keret
Babos Gábor (Breda), Szûcs Lajos (FTC), Végh Zoltán(MTK) – kapusok; Böjte Attila (Gyôr), Dragóner Attila (FTC), Stark Péter (Gyôr), Juhász Roland (MTK), Petô Zoltán (Matáv), Komlósi Ádám (MTK) – védôk; Molnár Balázs (ZTE), Fehér Csaba (Breda), Bodnár László (Szaturn), Simek Péter (Újpest), Füzi Ákos (MTK), Lôw Zsolt (Cottbus), Bodor Boldizsár (GBA), Dárdai Pál (Hertha), Lisztes Krisztián (Werder), Polonkai Attila (Újpest), Lendvai Miklós (Charleroi), Németh Norbert (Gyôr), Gera Zoltán (FTC), Dvéri Zsolt (Videoton) – középpályások; Szabics Imre (Stuttgart), Torghelle Sándor (MTK), Kovács Péter (Tromsö), Kenesei Krisztián (Gouan), Tököli Attila (FTC) Kovács Zoltán (Újpest) – csatárok.
Nekünk magyaroknak hozzá kell szoknunk ehhez a tempóhoz, és ehhez a gondolkodásmódhoz. Lesz rá időnk és lehetőségünk, hiszen a ciprusi torna után márciusban a Fehér Miklós-emlékmeccsen ugyebár Wales lesz az ellenfél, majd április 24-én vagy 25-én Japánt fogadjuk valamelyik vidéki városban (talán Zalaegerszegen, vagy Székesfehérvárott), néhány nappal később, április 28-án Szaúd-Arábia válogatottja vendégszerepel Magyarországon. Június 6-án a németekkel játszunk Kaiserslauternben, majd augusztus 18-án Skóciában lép pályára nemzeti csapatunk. De egyelőre maradjunk Ciprusnál. A válogatott keret tagjai vasárnap este a margitszigeti Grand Hotelben találkoznak, majd késő este irány a repülőtér, irány Larnaca!

Segítsen összeállítani Lothar Matthäusnak a válogatott kezdőcsapatát! Legyen Ön a kapitány!


A témáról további információkat talál a Nemzeti Sport február 11-i számában.
>>Klikkeljen és fizessen elő a napilapra most!<<
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik