Japán előétel, brazil főfogás

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.04.23. 14:23
Címkék
Molnár Balázsnak és Sebők Józsefnek bizonyára nem újdonság, hogy a hétvégére készülve a Zalaegerszegi TE stadionjában edzenek, a magyar labdarúgó-válogatott keretébe tartozó többi játékossal azonban mostanában nem fordul elő ilyesmi.
Japán gólöröm a világbajnokságon – középen szőke hajjal Inamoto
Japán gólöröm a világbajnokságon – középen szőke hajjal Inamoto
Japán gólöröm a világbajnokságon – középen szőke hajjal Inamoto
Japán gólöröm a világbajnokságon – középen szőke hajjal Inamoto
Japán gólöröm a világbajnokságon – középen szőke hajjal Inamoto
Japán gólöröm a világbajnokságon – középen szőke hajjal Inamoto
A Japán elleni vasárnapi barátságos mérkőzésre készülő nemzeti együttes már a találkozó helyszínén gyakorolt ma délután – jó megszokni a korai időpontot is, hiszen a távol-keleti televíziók miatt a vasárnapi összecsapás is 13 órakor kezdődik. Az ellenfél holnap érkezik a zalai megyeszékhelyre, míg a mienk a Balaton felé veszik az irányt: Hévízen vagy Keszthelyen lesz a következő tréning.

A magyar gárda mai másfélórás edzését mintegy száz szurkoló tekintette meg – a mérkőzésen legalább háromezren már bizonyosan lesznek, ennyi jegyet ugyanis már eladtak a szervezők. Bár sem a magyar, sem a japán válogatott nem a legerősebb összeállításában futballozik, egy nemzetközileg is elismert sztárt (a két szövetségi kapitányon, Lothar Matthäuson és a brazil Zicón kívül) talán láthatnak a nézők: információink szerint szombaton éjjel hazánkba érkezik az ázsiaiak egyik legjobbja, Inamoto Junicsi. A Fulham futballistája a 2002-es világbajnokságon két gólt is szerzett, szombaton még a Charlton Athletic elleni bajnokira hivatalos, de a vasárnapi válogatott találkozón minden bizonnyal Zalaegerszegen lesz – hogy játszik-e, az csak a szakvezetőn, Zicón múlik. Arra nincsen túl nagy esély, hogy szombaton a Fulham első csapatában futballozzon, mivel mostanában többnyire a tartalékegyüttesben játszik – nem tudnak ugyanis megegyezni a következő évi szerződésében.

Ami a két kapitányt illeti, Lothar Matthäus elmondta, játékos-pályafutása egyik szép emléke az a meccs, amelyet 21. születésnapján éppen a Zico-féle válogatott ellen játszhatott. Csak a tényszerűség kedvéért: 1982. március 21-én Rio de Janeiróban 170 ezer (!) néző előtt Junior 83. percben lőtt góljával nyertek a hazaiak, a találkozót Zico és Matthäus is végigjátszotta. "De nem nosztalgiázni, hanem győzni szeretnék – zárta le az emlékezést a magyar kapitány, majd hozzátette: – Nagyra becsüljük a 2002-es világbajnokságon remekül helytálló japán válogatottat, de hiába készíti fel riválisunkat Zico, mi akarunk szambát járni vasárnap kora délután…"

Hogy a jelenlegi csapatát a 2002-es vb után átvevő Zico meddig készíti még fel a felkelő nap országának legjobbjait, azt nem tudni: amint arról beszámoltunk, a japán újságírók hevesen támadják a brazil legendát – számukra csalódást jelent, hogy az együttes mindössze 1–0-ra nyert Omán, s 2–1-re Szingapúr ellen vb-selejtezőn. Egy tokiói lapnak nyilatkozva a korábban hazája nemzeti tizenegy mellett is dolgozó szakember kijelentette, hogy a 2006-os világbajnokság után lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a japán szövetséggel, s talán még az edzősködéssel is felhagy.

Egy biztos: vasárnap újra farkasszemet nézhet egymással a két sztár, ezúttal a kispadokról. S utána már csak hármat kell aludni az évtized mérkőzéséig, a szerdai, brazilok elleni találkozóig…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik