Bozóky Imre az Eb-esélyekről is tájékozódik

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2005.01.31. 21:18
Címkék
Szerdán idei első mérkőzését vívja a magyar válogatott. Lothar Matthäus együttese Isztambulban Szaúd-Arábiával meccsel.
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, Bozóky Imrének mostanában nem sok ideje van a pihenésre. Az elnök napirendje amúgy is feszes, ám a napokban a szokásosnál is jobban összesűrűsödtek a teendői. Kezdődött ugye az MLSZ elnökségének elmúlt heti rendkívüli ülésével, amelyen a tagok döntöttek arról, hogy a február 28-án tartják a szövetség tisztújító közgyűlését. Tegnap vette át a válogatott buszának rendszámát (írásunkat erről a 3. oldalon olvashatják), szerdán pedig már az UEFA székházában lesz jelenése, ahol az elnöki, főtitkári értekezleten vesz részt. És akkor még nem is említettük a 2012-es horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokság pályázatával kapcsolatos tennivalókat.

Bozóky Imre a fehérasztalnál is lobbizik majd a közös Eb-pályázatért (Fotó: Németh Ferenc9
Bozóky Imre a fehérasztalnál is lobbizik majd a közös Eb-pályázatért (Fotó: Németh Ferenc9
Bozóky Imre a fehérasztalnál is lobbizik majd a közös Eb-pályázatért (Fotó: Németh Ferenc9
- Az eddig bérelt buszok helyett egy lényegesen korszerűbb járművet használhat a nemzeti együttes, a közelmúltban letették az MLSZ új székházának alapkövét - remélhető, hogy most már a magyar futball is elindulhat felfelé.
- A válogatottat szállító buszt valóban tekinthetjük akár szimbólumnak is, hiszen egy ilyen modern járműről leszálló futballistákra jobban odafigyelnek majd - mondta Bozóky Imre. - A rendszámtábla átvételével pedig most már minden feltétel adott ahhoz, hogy a busz az ország határain belül és kívül is közlekedhessen.
- Ezek szerint már kedden ezzel a busszal utaznak a játékosok a reptérre?
- Természetesen. A Törökországba készülő futballisták már szemügyre vették a buszt, és elmondhatom: nagy sikere volt az MLSZ jelvényével is ékesített járműnek. Sajnálom, hogy én nem mehetek Isztambulba. Szerdán ugyanis Nyonban kell lennem, ahol az európai szövetségek elnökeinek, főtitkárainak soros értekezletén veszek részt.
- Miről szól egy ilyen tanácskozás?
- A mostani találkozó célja - néhány más kérdés megvitatása mellett - az áprilisi UEFA-kongresszus napirendi pontjainak megtárgyalása lesz. Bevallom, szívesebben tartanék a válogatottal a szaúd-arábiaiak elleni mérkőzés helyszínére, ám sajnos ezt most nem tehetem meg. Nyonban ugyanis ott lesz mindenki, akinek döntő szava van a 2012-es Európa-bajnokság helyszínének kiválasztásában.
- Van már visszhangja a horvátokkal közös pályázatunknak?
- Egyelőre nem sok mindent lehet tudni. A csütörtöki értekezlet után azonban egy vacsora, egy-két sör mellett bőven lesz alkalmam tájékozódni ez ügyben is.

Szavazás

Mi vár a válogatottól Szaúd-Arábia ellen?

----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik