A csapat még alakul, de a lelkesedés kifogástalan

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2005.03.26. 20:31
Címkék
Márpedig futballozni nem csak a férfiak tudnak. Ezt néhány hete Telek Andás is tudja, hiszen a korábbi 24-szeres válogatott labdarúgó március 17-én Lengyelország ellen debütált a női válogatott kispadján. Igaz, a korábbi ferencvárosi játékos eddig nemigen ismerte a női szakágat, mi több, a lengyelek elleni mérkőzésen látott először női csapatot futballozni. Aggódni azonban nincs okunk, a ferencvárosi utánpótlásnál is dolgozó szakember ugyanis nagy lendülettel vetette magát a munkába.
A feladat, a kihívás tehát nem mindennapi. És bár az eredmény egyelőre nem túl biztató (a lengyelek 3-0-ra győztek Tapolcán, majd a március 19-i visszavágón is berámoltak egy négyest a magyaroknak), a Ferencváros korábbi játékosa mégis bízik benne, hogy néhány hónapon belül sikerül kialakítania a jövő csapatát. Az idő ugyanis szorít, hiszen szeptemberben már Európa-bajnoki selejtező mérkőzés következik. Az Eb ötös számú kvalifikációs csoportjában nehéz meccsek várnak a magyar hölgyekre: Anglia, Ausztria, Hollandia és Franciaország lesz az ellenfél.

A magyar válogatott a felkészülés jegyében sorra játssza a gyakorlómeccseket. Legközelebb április 12-én a szlovákiai Szencen, majd egy nappal később Győrben lép pályára a magyar nemzeti együttes a szlovák válogatott ellen.

Telek András sok mérkôzést szeretne játszani a válogatottal
Telek András sok mérkôzést szeretne játszani a válogatottal
Telek András sok mérkôzést szeretne játszani a válogatottal
- Két mérkőzés alapján nehéz kiismerni egy csapatot, de azért érdekelne, hogy a lengyelek elleni találkozók után mi a véleménye a magyar játékosokról.
- Ez nem könnyű kérdés - mondta Telek András. - Egyelőre még a munka az elején járunk, hiszen ez a két mérkőzés csupán arra volt jó, hogy lássam, hogyan mozognak a lányok, és mit várhatok el egy női futballistától.

- És mire jutott? Jobbra vagy rosszabbra számított?
- Csak pozitív dolgokat tudok mondani, hiszen a játékosok roppant lelkesek, és próbálnak mindent megtenni azért, hogy jó eredményt érjünk el. Ha továbbra is ilyen hozzáállással dolgoznak és futballoznak az edzéseken és a mérkőzéseken is, akkor igazán sikeres időszak előtt állhatunk.

- Túlságosan nagy rálátása eddig nem volt a női labdarúgásra, hiszen csupán a válogatott játékosait láthatta futballozni.
- Éppen ezért örülök, hogy a jövő hét végén végre itthon is folytatódik a bajnokság. Így járhatom majd a pályákat, és figyelhetem, kik azok a labdarúgók, akik számíthatok. Az mindenesetre bizakodással tölt el, hogy az U19-es korosztályban több tehetséges lány van, akik közül néhányat a szlovákok elleni mérkőzésre is meghívok a keretbe.

- A cél tehát egy fiatal, sokra hivatott együttes kialakítása. Az Európa-bajnoki selejtezőcsoport viszont meglehetősen erősnek tűnik. Mire lehet képes a magyar együttes?
- Két könnyebbet kérdezzen… Az előttünk álló hónapokban rengeteg lesz a tennivalóm, szeretnék minél több edzőtábort és mérkőzést szervezni a lányoknak. Kíváncsian várom, hogy a szlovákok ellen mire leszünk képesek, azután tisztább lesz a kép.

Kupadöntős lett az MTK is

A kupadöntőbe jutásért mérkőzött tegnap a Viktória FC és az MTK Budapest a szombathelyi Király Gábor-sportlétesítményben. Az MTK Várkonyi Orsolya két találatával nyert (a Viktóriából csak az U19-es válogatott Görög Emese volt eredményes), és jutott ezzel a Magyar Kupa fináléjába, ahol a Saturnus László Kórház lesz az ellenfele.

WHC-Viktória FC - MTK Budapest 1-2 (0-0)
Szombathely, 200 néző. V: Kiss
VIKTÓRIA: Szvorda - Kovács E., Szanyi, Horváth N., Tóth E. - Pintér (Tóth Á.), Fenyvesi, Görög, Tóth G. - Tálosi, Tájmel. Edző: Markó Edina
MTK BUDAPEST: Róthmeisel - Bangó, Méry, Pucsek - Szajlai (Mihályi), Nikandish K., Cuder, Deli, Gál (Aszódi) - Várkonyi, Jakabfy (Endrődi). Edző: Nikandish Hosszein
G: Görög, ill. Várkonyi (2)
Kiállítva: Tájmel (88. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik